Selecteer een pagina

Bouwzone Reyshof XS

Bouwzone Reyshof XS

Een initiatief van de Cultuurcoaches Reeshof in samenwerking met het Ontdekstation013 en Ton Lammers.

Vroeger leefde er in De Reeshof een oude kapitein. Zijn naam was Charles Rey de Carle. Achter de witte poort in wat nu Reeshofpark heet, bouwde Charles een mooi huis en noemde het Reys hof. Vandaar dat jouw wijk nu Reeshof heet. Kan jij bedenken hoe het er vroeger heeft uitgezien? Een groep enthousiaste kinderen hebben samen hun wijk van vroeger in het klein na gebouwd. Zij zorgde voor de creativiteit, wij voor begeleiding, materialen en gereedschap.

Vorige week hebben kinderen uit de Reeshof tijdens de Bouwzone Reyshof XS hun eigen wijk nagebouwd op een wel heel creatieve manier. In tegenstelling tot nieuwbouw huizen bouwden zij kunstwerken van alleen natuurlijke materialen, zoals takken, touw en hout. Er zijn unieke creaties gebouwd, zonder het gebruik van schroefjes, boutjes of moertjes. Het was super om te zien hoe enthousiast de kinderen aan het samenwerken zijn gegaan.

Dit mooie evenement was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de samenwerking van CiST, Factorium Cultuurmakers en Art-fact Tilburg. En in het bijzonder bedanken wij Marika Taborsky, Ton Lammers, Nina R. en Anja Reinhardt.

We kijken er met veel plezier op terug en hopen dit snel weer te mogen doen!