Selecteer een pagina

‘Building the future’ – High Tech Ontdekkingsroute @Lochal

Met een groots slotevent ‘Building the future – De High Tech Ontdekkingsroute’ werd zaterdag de Dutch Technology Week in het Hart van Brabant afgesloten. Meer dan 450 bezoekers maakten kennis met allerlei vormen van techniek en technologie. Het event vond plaats in de ‘beste bibliotheek van de wereld’ genomineerde LocHal in Tilburg. Een drone parcours die de vlieg- en stuurvaardigheden van kinderen, en hun ouders testte. Een virtual realitytour in het huis van de toekomst en het virtueel oplossen van een storing.  Bijzonder is de aandacht voor fijnstof in de stad: Met een virtuele wandeling door de Spoorzone kon je eerst de luchtkwaliteit en de omgevingsfactoren interactief ervaren. Aansluitend kon je de hoeveelheid aanwezige fijnstof in de lucht meten met een ter plekke zelfgebouwde meetstation. De ‘stoflamp’ vertaalde uiteindelijke de meetgegevens naar kleuren die de mate van vervuiling aangaven. Dankzij de inzet van veel organisaties konden de bezoekers deze high tech innovaties zien en ervaren.

Kinderen en hun ouders genoten van de 4  dansende NAO robots. En ontdekten de directe toepasbaarheid van het 3D scannen van versleten onderdelen en het 3D printen. Ook de huis elektronica o.a. Arduino computers of Klikaanklikuit trok veel belangstellenden. Niet alleen in de LocHal maar ook buiten was volop activiteit. Bezoekers konden zelf aan de slag met bouwmaterialen en hoe glas en andere bouwmaterialen een revolutie kunnen betekenen in de bouwtechniek. In de diverse lab’s van de LocHal kwamen indrukwekkende objecten tot leven.  Er vond een League of Legends toernooi plaats. Er was de Linux Presentation Day en er waren er speciale robots opgebouwd uit blokken. Kortom een bomvol “Futureproof”programma met veel afwisseling. Een 13-jarige bezoeker verwoordde het kernachtig: ‘ik had eigenlijk nog meer tijd willen hebben om alles te ontdekken, het was nog gaver dan ik dacht!’

Met dank aan de deelnemende bedrijven:  .

Avans Bouwkunde, Fontys ICT, Ontdekstion013, Ontwerpcirkel, Otib, Oostdam Engineering, StipGlas, ShapeLab, Stijn Kaiser Fijnstof, VOC van Leeuwen, FutureLab, GameLab, DigiLab, Kennismakerij en Klik aan Klik uit.