Selecteer een pagina

Dutch Technology Week in de regio Hart van Brabant

Woensdag 22 mei 2019

Tientallen leerkrachten uit het primair onderwijs waren vandaag aanwezig bij TechniekRijk in het Ontdekstation013, de jaarlijkse inspiratiemarkt voor techniek, technologie en wetenschap in de klas.

Hier werden korte workshops gegeven en praktische vaardigheden aangeleerd en verschillende partijen lieten zien hoe techniek in het basisonderwijs praktisch kan worden toegepast. In de Smederij was er een lezing van professor Dr. Max Louwerse, hoogleraar cognitive psychology en artificial intelligence, over de manier kinderen kunnen leren en hierdoor het idee van de Spacebuzz is ontstaan in samenwerking met Mindlabs.  In de binnentuin van de Spoorzone kon men ook de Spacebuzz bezoeken en zelf een virtuele rit maken naar de ruimte. Naast een nuttige, informatieve ook een gezellige bijeenkomst.

Ook vond de kick off plaats van ‘Build a House’: het project van basisschool Cleijn Hasselt waarbij een nieuw technieklokaal gebouwd wordt. Samen met Contour de Twern, ouders, wijkbewoners en ondersteuning van bouwbedrijf Hawee gaan de leerlingen daarmee zélf aan de slag! Ook directeur van Contour de Twern Gon Mevis en wethouder Marcelle Hendrickx waren hierbij aanwezig en deelde in het bouw enthousiasme van de kinderen. De maquette werd getoond en een symbolisch muurtje werd ter plekke gebouwd.
Al met al een prachtig voorbeeld waar techniek en lokale samenwerking bij elkaar komen.

#maketechyours #deltaplantechniek @DTW019

Deelnemende bedrijven TechniekRijk: Proefjes.nl, Digilab, Opitec, Van pet naar pret, 3D Kanjers, OntdekRijk, Ontdekstation 013, Vincents tekenlokaal, Mad Science, Sietske gesprek O&O, C3, Wetenschapsknoop en Spacebuzz (een initiatief van Mindlabs).