Selecteer een pagina

Hoe ziet een dag bij Ontdekstation013 eruit?

Om kwart over elf kom je met gezelschap binnen. Bij de balie word je ontvangen door een medewerker die je vriendelijk groet en vraagt of je al eens vaker bent geweest. Het is jullie eerste keer in Ontdekstation013, dus je krijgt meteen een korte uitleg over wat je vandaag allemaal kunt ontdekken. Het klinkt super leuk, dus jullie bestellen een kaartje. Meestal is er tijd om ook nog een rondje met jullie mee te lopen. Dan kunnen we extra goed uitleggen hoe alles werkt en wat je precies kunt doen.

Jullie starten in de Scraphoek. Er ligt een mooie oude platenspeler in de bak, die jullie samen uit elkaar gaan halen. Je ontdekt een paar super toffe onderdelen en deze plak je met een lijmpistool aan elkaar. Zo creëer je je eigen robot die kan stofzuigen én afwassen! Dat scheelt weer in het huishouden. Vanuit je ooghoek spot je het greenscreen. Dat wil je wel eens uitproberen!

Mama heeft het VT wonen magazine in de leeshoek gespot en gaat daar even zitten, terwijl ze geniet van een Latte Caramel.  Bij het greenscreen liggen groene doeken, verkleedkleren en achtergronden waar jij je mee kunt vermaken. Jullie verzinnen je eigen jeugdjournaal. Papa is wel een heel goede weerman. Jij hebt je rol als presentatrice helemaal gevonden!

Onderhand heb je trek gekregen van al dat ontdekken. Jullie bestellen een aantal tosti’s en poffertjes met een drankje. Het is lekker weer, dus je gaat buiten zitten. De smoothie smaakt in de zon extra lekker! Een medewerker van Ontdekstation013 komt langs om te vragen of je mee wil doen aan de scheikundeshow. Dat lijkt je wel wat! Je stopt het laatste poffertje in je mond en volgt de medewerker naar de Scheikundeshow.

Jullie doen allerlei toffe proefjes. Je maakt onder andere je eigen eetbare Jelly en kijkt hoe je een lavalamp kan maken met huis-tuin-en-keukenspulletjes. Na de show zie je dat Vincents Tekenlokaal nog maar een  half uurtje open is. Je loopt naar binnen en krijgt uitleg over het tekenprogramma en wat je er allemaal mee kan doen. Je maakt een mooie tekening van je hond. Je bent er best wel trots op en de medewerker van Vincents Tekenlokaal vraagt of we hem naar het mail adres van je papa mogen sturen. Dan kun je hem thuis mooi uitprinten en aan de koelkast hangen! Vincents tekenlokaal sluit, dus ga je verder op ontdekkingstocht.

Buiten is er ook van alles te beleven. Je bouwt een brug over water, schiet een raket af en gaat aan de slag met een aantal waterspeeltjes. Gelukkig schijnt de zon, het is niet erg als je nat wordt. Een medewerker roept dat ze gaan starten met de muziekworkshop. Het lijkt je leuk om een eigen beat te maken, maar Mama zegt dat jullie genoeg hebben ontdek voor vandaag en naar huis gaan. Jammer, maar je komt in de vakantie gewoon nog een keertje terug. Er is nog veel meer te beleven!

Hieronder vind je een filmpje van de IMC Weekendschool waarin te zien is hoe een bezoek aan Ontdekstation013 eruit ziet.