Selecteer een pagina

Kerstvakantie bij Ontdekstation013

Deze kerstvakantie ga je bij Ontdekstation013 vrij ontdekken in een winters jasje. Kom stralen in een kerstfilm met jezelf in de hoofdrol, Maak een unieke kerstbal voor de mooiste plek in je boom of knutsel een prachtige lampion. Wanneer kom je langs?

Bij het vrije ontdekken is er veel te doen voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Na een korte rondleiding waarbij je handen al gaan jeuken mag je zelf bepalen wat je wil gaan doen. Dat betekend dat je mag knutselen, acteren, bouwen, programmeren, draaien, knippen, plakken, vliegen, schroeven, praten, metselen, gooien en ga zo maar door! Jij bepaalt het zelf. Natuurlijk onder begeleiding van onze enthousiaste workshopbegeleiders. 

Programma
Hier zie je een overzicht van alles wat je kan doen tijdens je bezoek aan Ontdekstation013

De beroepenhoek
Heb je wel eens nagedacht over wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis? Hier zitten heel veel verschillende beroepen achter. Leer, maak en ervaar hoe het is om deze beroepen uit te voeren.

Programmeren in de machinekamer
Haal je technologische kwaliteiten naar boven en programeer met Lego WeDo, Lego Spike, Micro Bits, Little Bits en BeeBots. Alle mogelijkheid dus om te leren programmeren. 

Maakhoek
Wil je graag lekker aan de slag met je handen en de mooiste dingen maken? Dan moet je bij de maakhoek zijn. Hier maak je van hout, oude elektronica (scrap), piepschuim, recyclemateriaal etc. een mooi bouwwerk. Bijvoorbeeld een robot, huisje, meubel of een slimme zelf bedachte uitvinding.

Filmtechniek
Ontrafel jij de geheimen van Hollywood? In onze vernieuwde filmstudio bedenk, speel en monteer je jouw eigen film! Verras je familie met een filmavond waarin jij de ster bent.

Podcast opnemen
Vertel jij graag verhalen die iedereen moet horen? Of schuilt er in jou een echte grappenmaker? Of verkoop jij een niet bestaand product door een super goede radio reclame? Kom het ervaren in onze podcaststudio!

Speelhoek
Wil je gewoon even lekker spelen? Ook dat kan gewoon! Ga aan de slag met bijvoorbeeld K’nex, blokken, kapla, maak een knikkerbaan of maak de langste kogelbaan.

Kerstvakantie
Tijdens de kerstvakantie zijn wij geopend op:
27, 28, 29, 30 december van 13.00u tot 17.00u.
2, 3, 4, 5, 6 januari van 13.00u tot 17.00u
1e en 2e kerstdag en oudjaars en nieuwjaarsdag zijn wij gesloten. 

Vernieuwde openingstijden
Zoals je van ons gewend bent blijven we op zaterdag, zondag en in de vakanties open om jullie te verwelkomen. We zijn langer open dan voorheen, namelijk van 13.00u tot 17.00 uur. Dat betekent 1,5 uur langer knutselen, bouwen en maken! Ook zit er een geen vaste starttijd aan het programma. Je kan dus beginnen wanneer het jou uit komt!

Tickets bestel je online of koop je aan de deur.
kinderticket: €9,- per ticket
volwassenticket: €2,50 per ticket
Bestel hier je online tickets