Selecteer een pagina

Gi-Ga-Groenworkshops tijdens de Kinderboekenweek

Kom deze Kinderboekenweek met je klas en volg Gi-Ga-Groenworkshops!

Van 5 tot en met 16 oktober vindt de jaarlijkse Kinderboekenweek plaats. Het thema van de Kinderboekenweek in 2022 is Gi-Ga-Groen. Tijdens de Kinderboekenweek kan je met jouw klas deel nemen aan een van onze Gi-Ga-Groenworkshops.

Praktische informatie:
Wanneer: Mogelijk op maandag t/m vrijdag. Starttijden om 9 uur, 11 uur en 13 uur.
Waar: Ontdekstation013, of op jullie school
Duur: 1,5 uur per workshop
Voor wie: groep 1 t/m groep 8
Kosten: 120 euro excl. btw per workshop

Gi-Ga-Groene workshops!
Ga aan de slag met het thema Gi-Ga-Groen bij Ontdekstation013 met jouw klas. Maak bijvoorbeeld een robotarm om afval te rapen of maak je eigen groene verhaal tot leven met onze greenscreenboxen. Voor zowel de onderbouw, middenbouw als bovenbouw zijn er speciale Gi-Ga-Groenworkshops.

Bloementuinfilm | greenscreenbox – onderbouw
Maak een film over je eigen gemaakte bloementuin met de greenscreenbox. Met toffe green screen trucs breng je jouw bloementuin tot leven en laat je jouw bloemen groeien!

Moestuin maken – onderbouw
Waarom is natuur zo belangrijk? Denk je dat het koeler in de stad wordt als er meer tuintjes zijn? We gaan de natuur een beetje helpen en een eigen moestuintje maken. Neem je tuintje mee naar huis, blijf het goed water geven en dan afwachten maar!

Robotarm afvalrapen | Lego Spike – middenbouw/bovenbouw
Wat doen we met afval op de stoep? Opruimen natuurlijk! Lukt het jou om je eigen robotarm te ontwerpen waarmee je afval kan rapen? Tijdens deze workshop bouw je twee verschillende grijpers voor de robotarm, programmeer je ze en test je de grijpers uit. Welke werkt het beste? Kun je jouw robotarm herontwerpen zodat hij al het afval kan oppakken? Probeer het uit en draag meteen je steentje bij aan de natuur door het rapen van afval!

Groene verhaal | greensceenbox – middenbouw/bovenbouw
Breng je favoriete boek tot leven tijdens de workshop groene verhaal met de greenscreenbox. Met toffe green screen trucs kan je jouw eigen groene verhaal tot leven brengen. Maak een groene straat, een kleurrijke groeiende bloementuin of een opgeruimde zee vol met zwemmende vissen, alles kan!

Zien we jou binnenkort met je klas? Boek nu je workshops via het formulier op onze website, of stuur een mail naar info@ontdekstation013.nl.