Selecteer een pagina

Ontdekstation013 doet mee met Spruitfestival

Voorstelling met meesterknutselaar Moniek Smeets. En daarna zelf actief in de scraphoek.

Een heleboel huisjes met een heleboel bewoners. Overal gebeurt wat. Maar ze moeten natuurlijk wel zoveel mogelijk binnen blijven. Tot verdriet van Mevrouw Van Hoofd en Juffrouw Koppens, tot plezier van Meneer Voetveeg. Alleen de Helpende Handjes zijn vaak buiten om anderen van dienst te zijn, evenals het Washandje. De Losse Handjes en de Vrije Voeten kan het niks schelen, die doen toch waar ze zin in hebben.

Dwaze Danseressen
Meesterknutselaar Moniek Smeets ontwikkelde met haar ongebreidelde fantasie een speciale Coronoïa installatie annex beeldtheaterstuk. Verwacht tweedehandse apparaten, kleine mechanische en technische, verrassende en gekke onderdelen, uitgevoerd door de Dwaze Danseressen Suzan Stouthart en Nicole van den Berg.

Scrap!
Aansluitend aan de uitvoering gaan kinderen en ouders samen, in de maakhoek van Ontdekstation013, bouwen aan een eigen Scrap-creatie. ‘Scrap’ is het Engelse woord voor ‘Schroot’, oftewel ‘metaal afval’.
Geïnspireerd door de theatrale installatie mogen de bezoekers, groot en klein, aan de slag met het uit elkaar halen en hergebruiken van afgedankte of onbruikbare apparaten. Alle onderdelen kunnen, door ze uit elkaar te halen, te knippen en te buigen, een nieuw leven krijgen in toffe creaties die mee naar huis mogen!

In de kerstvakantie
Dit programma is op 27 en 28 december. Er zijn iedere dag 4 voorstellingen: om 10.00 uur, 11.30 uur, 13.00 uur en 14.30 uur. Het totale programma (voorstelling + scraphoek) duurt ca. 90 minuten.
Let op: ook bij ons zijn de geldende coronamaatregelen van kracht! Kijk hier voor meer informatie >

Kom genieten van de theatervoorstelling van meesterknutselaar Moniek Smeets en ga aansluitend lekker zelf jouw installatie bouwen in onze scraphoek!

Bestel hier je tickets >

Meer informatie over het Spruitfestival vind je hier >