Selecteer een pagina

Ontdekstation013 helpt basisscholen met Wetenschap en Techniek in de klas

“Basisscholen hebben moeite om leerlingen Wetenschap en Techniek te geven. Vanaf 1 januari 2020 moeten ze daar officieel iets mee doen.” – Brabants Dagblad, 27 december 2019.

Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer kinderen op jonge leeftijd al in aanraking met Wetenschap en Techniek komen, zij hier nog voor open staan. In het beste geval komen kinderen op jonge leeftijd dus in aanraking met Wetenschap en Techniek. Je kunt ze dan laten zien dat het heel leuk is en wat je er zoal mee kan doen. Vanaf 1 januari 2020 moeten basisschoolleerkrachten dus ‘iets’ doen met Wetenschap en Techniek. Het bezig zijn met Wetenschap en Techniek bestaat niet alleen uit werken met materialen zoals  schroevendraaiers, maar het houdt ook in dat kinderen leren wat een kritische houding is, hoe je onderzoek doet en dat ze oplossingen voor problemen kunnen bedenken. Ontdekstation013 speelt hierop in door onder andere workshops zoals Raketschieten, Scrappen, Lego We Do aan te bieden. De opkomst van trends zoals programmeren en robotisering spelen hier ook een rol in.

Ontdekstation013 helpt zowel leerlingen als docenten op weg met de onderwerpen Wetenschap en Techniek. Van een workshop bij Ontdekstation013 leren de kinderen ontzettend veel, maar ook de docenten zien dan in hoe ze Wetenschap en Techniek makkelijker aan hun lesprogramma kunnen toevoegen. Ook wanneer een school de materialen of ruimtes niet heeft, dan is Ontdekstation013 de juiste oplossing. Ontdekstation013 gaat uit van het Onderzoekend en Ontwerpen leren en van de 21st Century skills. Je hebt keuze uit verschillende programma’s en we bieden de mogelijkheid een programma op maat te maken aangepast aan het thema van jouw groep. Klik hier voor meer informatie.

Artikel Brabants Dagblad, 27 december 2019