Selecteer een pagina

Ontdekstation013 is helaas gesloten in de kerstvakantie.

Dit bericht is geannuleerd. Vanwege de lockdown is Ontdekstation013 gesloten.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            


In de kerstvakantie heeft Ontdekstation013 een super hip thema: je gaat upcyclen!
Speelt jouw zelfgemaakte handpop de hoofdrol in jouw film? En wat dacht je van het upcyclen van plastic. Hoe dat in zijn werk gaat? Kom het zelf uitproberen en werk mee aan een beter milieu. We zijn in de kerstvakantie iedere dag open. Alleen op 1e kerstdag (25 december) en nieuwjaarsdag (1 januari) zijn we gesloten.

Misschien heb je nog nooit van upcyclen gehoord. Het lijkt een beetje op pimpen en op recyclen in één. Recycling is wel bekend, je zorgt dat afval hergebruikt wordt door het gescheiden in te zamelen. Met upcyclen ga je van een oud product zelf een heel nieuw product maken! Neem zelf je plastic tas mee om hier een nieuw kunstwerk van te maken. Je bent dus heel duurzaam bezig en dat is goed voor het milieu.

We hebben twee leuke workshops:
1. Upcycle plastic tassen tot een supergaaf nieuw product of kunstwerk! Dat doe je met een strijkijzer en bakpapier. Hoe dan? Kom gewoon meedoen!
2. Maak een robot-handpop in onze scraphoek en upcycle je oude drankverpakking. Je gaat aan de slag met tangen, schroevendraaiers en lijmpistool. Speelt jouw handpop de hoofdrol in de film die je gaat maken met het green screen? Natuurlijk neem je jouw handpop mee naar huis!

Tijdsblokken
Je koopt een kaartje voor het ochtendprogramma of voor het middagprogramma.

Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur.
Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur.

Als ouder kunt u kiezen:
Of u blijft in de buurt en neemt plaats op ons terras in de Kennismakerij (met gratis wifi).
Of u draagt de kinderen aan ons over en komt ze na 2,5 uur weer ophalen. We vragen u dan een formulier in te vullen, waarin u de kinderen overdraagt aan de workshopbegeleiders van Ontdekstation013. Kinderen kunnen niet zelfstandig komen: er moet altijd eerst een begeleider bij zijn voor de overdracht.

Wat betaal je?
De ticketprijs is ongewijzigd. Dus € 8 per kind (vanaf 4 jaar).
Ouders/begeleiders hebben geen ticket nodig, ook niet als ze mee naar binnen gaan en plaats nemen in de Kennismakerij. De horecahoek is (helaas) gesloten, maar we zorgen voor een glaasje ranja voor de kinderen en een kopje koffie of thee voor de ouder/begeleider. Wil je na afloop nog wat lekkers? Dat kan wel! We verkopen een ijsje, koek of zakje snoep en chips verpakt voor onderweg naar huis!

Koop hier je tickets

Ook op de dag zelf kun je vaak nog tickets kopen.
NB Fijn als je zelf een lege drankverpakking en oude plastic tasjes meeneemt, die kunnen we goed gebruiken!

DJ-workshop op 20 december
Wil jij wel eens meemaken hoe het is om DJ te zijn? Op zondag 20 december kun je meedoen met de speciale DJ-workshop. Je leert de basic skills van het dj’en: de maat tellen, beatmatchen, scratchen en mixen. De workshop is geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Je kunt kiezen uit 2 tijden:

Workshop 1 = 12:00 uur tot 13:45 uur.
Workshop 2 = 14:00 uur tot 15:45 uur.
Voor de DJ-workshop heb je een aparte ticket nodig, die kun je kopen op: https://www.djproducer.school/…/ontdekstation013-tilburg/

Vincents Tekenlokaal is open op 23 en 30 december
Op woensdag 23 en woensdag 30 december is het tekenlokaal op beide tijdsblokken geopend.

Kinderen kunnen op deze woensdagen kiezen uit de workshops van het Ontdekstation013 en een workshop in Vincents Tekenlokaal. Dat kunnen ze ter plekke aangeven.

Veiligheidsregels corona
We hebben ons programma aangepast en zorgen ervoor dat de kinderen veilig op ontdekkingstocht kunnen gaan. In onze grote ruimtes is er ruim voldoende plek. Volwassenen zijn niet toegestaan in de speel- en ontdekruimtes. We vragen volwassenen een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verplaatsingen binnen het gebouw. Zodra je zit en op 1,5 m afstand bent van anderen, mag het mondkapje af.
Lees hier de veiligheidsregels voor alle bezoekers ivm corona