Selecteer een pagina

Pauwelsdag: een toffe dag vol activiteiten!

Kom ontdekken tijdens Pauwelsdag!

 

Beleef op zondag 15 mei ’22 op het landschapspark Pauwels een toffe dag voor het hele gezin. De hele dag zijn er activiteiten voor jong en oud.

Landschapspark Pauwels is een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en energie samenkomen. Het landschapspark is gelegen in De Loonse en Drunese Duinen ten Noorden van Tilburg. Ben jij benieuwd wat je er allemaal kan ontdekken op die dag?

Vanaf 10:00 uur kan je op het terrein van Attero (De stort) zien hoe het toekomstige energielandschap met behoud van biodiversiteit er uit ziet. Neem ook een kijkje in een windmolen en werp een blik achter de schermen van het waterzuiveringsstation.

Ontdekstation013 is ook aanwezig, wij staan als onderdeel van de Energie- en Klimaatsafari op het terrein van Attero met 2 creatieve workshops voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

Workshop zonne-energie
Tijdens deze workshop gaan de kinderen aan de slag met het maken van een creatief ontwerp met behulp van koperdraad en leren zij hoe ze energie kunnen opwekken doormiddel van de zon.

Workshop duurzaamheid
Tijdens deze workshop gaan de kinderen aan de slag met het educatieve spel, SET, met als doel meer te leren over het recyclen van verschillende materialen.

Daarna nog niet uitgekeken? 
Ook op andere terreinen op het landschapspark zijn leuke activiteiten te doen. Vanaf 11:00 uur start er op Moleneind 29 in Loon op Zand de inspiratie-ochtend Pauwels Ontwaakt (Let op hier moet je vooraf voor aanmelden).
In de middag is er voor ieder wat wils! Bezoek tussen 12:00 uur en 16:30 uur de informatiemarkt, vanuit de Pauwelspartners is de educatieve boerderij te bezoeken en kunt u genieten van allerlei lekkers op het terras terwijl uw kinderen zich vermaken in de naastgelegen speeltuin. Of bezoek de Pauwelsbelevenissen waar je excursies kunt doen naar verschillende projecten.

Kijk voor meer informatie op: www.Landschapsparkpauwels.nl

Kijk voor meer informatie over de Energie – en Klimaatsafari en de workshops van Ontdekstation013 op:
www.regio-hartvanbrabant.nl/energie-en-klimaatsafari

Kijk voor meer informatie over de Pauwelsdag op:
www.vvvtilburg.nl
www.natuurmonumenten.nl