Selecteer een pagina

Vacature workshopbegeleiders

We zijn op zoek naar workshopbegeleiders.

Vind jij het leuk om kinderen en jongeren kennis te laten maken met de wereld van techniek en wetenschap? Dan is dit echt iets voor jou!

Ontdekstation013 biedt allerlei verschillende workshops aan kinderen tussen de 4 en 14 jaar op woensdagmiddag, in de weekenden en tijdens schoolvakanties. Ontdekstation013 ontvangt daarnaast veel groepen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De leerlingen kunnen bij ons allerlei workshops volgen en kennis maken met de verrassende wereld van techniek en wetenschap.

Onderwijs en vrije tijd
We zijn op zoek naar workshopbegeleiders die het leuk vinden om de kinderen kennis te laten maken met de wereld van techniek en wetenschap. Zowel tijdens onze bezoekersdagen in de weekenden en schoolvakanties als tijdens workshops voor basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Ontdek, beleef, leer, creëer, dat zijn de sleutelwoorden die horen bij een bezoek aan Ontdekstation013.

Wat ga jij doen?

Tijdens workshops voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs ga je, na een korte inwerkperiode, zelfstandig groepen ontvangen en workshops geven. Je zorgt voor een warm ontvangst, maakt goed contact met de leerlingen en schoolbegeleiders en kunt duidelijk uiteenzetten wat de workshop inhoudt en wat de leerlingen gaan doen. Je staat open voor de vragen van de leerlingen en zorgt dat ze een leerzame en leuke tijd hebben. Wij werken met de methode onderzoekend en ontdekkend leren waarbij we de leerlingen door middel van stappen zelf aan de slag laten gaan met het onderwerp. Bij het werk hoort ook het klaarzetten en opruimen.

Tijdens weekenden en in vakanties ga je, na een korte inwerkperiode, zelfstandig workshops geven en kinderfeestjes begeleiden. Je zorgt voor een warm ontvangst, maakt goed contact met de kinderen en ouders/begeleiders en kunt duidelijk en vriendelijk de kinderen wegwijs maken in Ondekstation013 en begeleiden bij de workshops. Je zorgt dat ze een actieve en leuke tijd hebben, waarin ze vooral veel zelf kunnen doen en ontdekken. Bij het werk hoort ook het klaarzetten, opruimen en eenvoudige horecawerkzaamheden.

Wij zoeken enthousiaste workshopbegeleiders, die zelfstandig werken, weten van aanpakken, snel kunnen schakelen tussen verschillende workshops en kinderen kunnen begeleiden in groepsverband en individueel.

Onze ideale kandidaat:

  • volgt een onderwijs/kind gerichte opleiding of heeft deze afgerond.
  • is nieuwsgierig en wil graag met kinderen en jongeren op onderzoek uit.
  • is geïnteresseerd in Natuur, Wetenschap en Techniek.
  • is flexibel inzetbaar op maandag t/m vrijdag, in het weekend en tijdens schoolvakanties
  • heeft ervaring met het werken met (groepen) kinderen.
  • vindt het leuk om ook op andere locaties te werken, op een school of bso.
  • heeft horeca ervaring: dat is handig, maar zeker geen vereiste.

Wij bieden:

  • een onderzoekende en ontdekkende omgeving waar jouw vaardigheden kunnen groeien.
  • een jong, dynamisch en open team.
  • een werkplek op een fantastische locatie in de Spoorzone in Tilburg, ook handig te bereiken met het openbaar vervoer.

Is dit de ideale (starters-)baan voor jou?

Mail dan je motivatie en cv naar info@ontdekstation013.nl.
Heb je vragen? Bel naar Ontdekstation013, 06-49322050, en vraag naar Maartje.