Selecteer een pagina

Weekblog: Kinderen Ontdekclub testen Ontdekpakket013

Leerlingen Helicon nemen Ontdekstation013 over
Vanaf deze week komen leerlingen van Helicon iedere maandag bij ons op bezoek. Ze hebben onze ruimtes gehuurd om hun eigen lessen in te geven. Vanwege de grote ruimtes die wij hebben, kunnen de leerlingen gemakkelijk op 1,5 meter van elkaar laten zitten. Helicon maakt dankbaar gebruik van al die ruimte en blijft in ieder geval tot 25 januari 2021 komen.

Hoe werkt geluid?
Nadat de leerlingen van basisschool Don Sarto vorige week hun cajons hebben afgebouwd, was er dit keer op een ander manier aandacht voor muziek, namelijk proefjes met geluid. Waar komt geluid vandaan? Hoe werkt geluid? Hoe zit dat met een snaar als die gaat trillen? En wat gebeurt er met een dunne of een dikke snaar? Leerlingen hebben deze week van alles ontdekt, geleerd en beleefd over geluid.

Brainstormen over onze website
Op woensdag hebben we intern een brainstorm gehouden over onze website. Wat willen we met de site en voor wie is de site bedoeld? Waarom bezoeken mensen onze site? Zijn ze op zoek naar bepaalde informatie of willen ze met ons kennis maken? Hoe zorgen we dat we bezoekers snel en goed digitaal kunnen bedienen. Vele ideeën stroomden over de tafel en het is leuk om erover na te denken wat er allemaal voor mogelijkheden zijn. Leuk om ook achter de schermen bezig te zijn met het verbeteren van Ontdekstation013.

Ontdekclub test Ontdekpakket013
De meisjes en jongens van de Ontdekclub kregen deze week een belangrijke taak: het testen van het Ontdekpakket013! Dit pakket gaat over de plastic soep in de oceaan en is bedoeld om uit te lenen aan de basisscholen. Maar dan willen we natuurlijk wel zeker weten dat het pakket goed in elkaar zit en wie kunnen dat beter uitproberen dan de kinderen zelf? Met hun reacties gaan we het pakket nog verder verbeteren. Bedankt Ontdekclub!
Wist je trouwens dat we in 2021 doorgaan met de Ontdekclub? Het is een groot succes, kinderen vinden het superleuk om na school zelf allerlei dingen te ontdekken en te maken.

Wij zijn weer open voor kinderfeestjes!
Vanaf deze week mogen we weer open voor kinderfeestjes, en wat hebben we daar zin in! We hebben een herfst-programma waarbij de kinderen aan de slag gaan met het maken van hun eigen miniatuurtuintje & stopmotion filmpje. Vanaf december staat er een heel nieuw programma klaar en gaan we met de kinderfeestjes Upcyclen!

Weekblog 16 november – 22 november