Selecteer een pagina

Weekblog: net zo snel als Max Verstappen?

Mill Hill College
Deze week kregen we bezoek van de Team-X klas 1van het Mill Hill College. We krijgen nog niet zo vaak leerlingen vanuit het Voortgezet Onderwijs. Het is een misverstand dat Ontdekstation013 alleen voor kinderen is, dat is zeker niet het geval.
Ons programma sloot prachtig aan bij het thema De Toekomst van deze klas. De leerlingen hebben een eigen raket gebouwd en meer geleerd over aerodynamica en hoge luchtdruk. Ook hebben ze een innovatief race-voertuig gemaakt met Lego WeDo met als afsluiting een spannende race-wedstrijd. Wie is de nieuwe Max Verstappen?

 

In een Team-X klas zitten leerlingen met een mavo-, havo- en vwo-advies bij elkaar in de klas. Iedereen werkt op zijn of haar eigen niveau. Het lesprogramma wordt aangeboden via thema’s. Fijn om een rol te kunnen spelen in deze vernieuwende wijze van onderwijs geven!

Kijk naar hun filmpje op facebook: https://www.facebook.com/TeamXMillHillcollege/posts/3999850750043299?notif_id=1604319250375010&notif_t=page_tag&ref=notif

Schoolbezoeken
Deze week hadden we de tweede workshop van de vierweekse reeks bij Jeanne d’Arc. Ook hier gingen ze aan de slag met Lego WeDo met als doel een supersnel voertuig te maken. Kinderen leren programmeren en slim bouwen. De leerlingen waren zo fanatiek dat er geen tijd meer was om te herbouwen en verbeteren.

Op dinsdag waren we weer te gast bij de Don Sartoschool voor het bouwen van Cajons: lijmen, boren en schroeven, en nu zijn ze klaar en konden de leerlingen voor het eerst de Cajons uitproberen: dit is een slaginstrument, dus leg je oordopjes maar klaar!

De workshop van dn Hazennest hebben we verplaatst naar de school. Vanwege een tekort aan rijouders was enige flexibiliteit nodig en zijn we dus met onze spullen naar de school toe gegaan: twee workshops in drie klassen, het was even wat georganiseer, maar natuurlijk kwam het allemaal goed. En op vrijdag waren er wel genoeg ouders om de kinderen naar Ontdekstation013 te vervoeren, gelukkig!

Laatste Leisure dag
Helaas woensdagmiddag waren we de laatste keer open voor publiek. Corona noodzaakt ons, en vele andere organisaties, opnieuw de deuren te sluiten. Het is moeilijk, maar het is niet anders. We gaan twee weken dicht. Jammer dat we ons nieuwe thema dan zo weinig kunnen doen. Want het sloeg enorm aan deze woensdag. Het thema is herfst en de kinderen maakten eigen miniatuurtuintje met echte zaadjes. Nu maar hopen dat er thuis ook echte plantjes uitkomen.

Ook wijzelf zijn gestart met ons eigen experiment. Onze tuintjes zien er natuurlijk niet zo mooi uit als die van de kinderen. Doel is om te ontdekken wat het snelste gaat groeien: ui, tomaat, kastanje of eikel?

Ontdekclub
Op donderdagmiddag stormden de kinderen van de Ontdekclub weer binnen. Ze hadden er duidelijk weer zin in! De jongste kinderen hebben hun vogelhuisje afgemaakt. De oudste kinderen hebben een moeilijkere opdracht gekregen, zij hebben eerst hun eigen vogelhuisje ontworpen en gaan dit volgende week verder afmaken.

Weekblog 2 november – 8 november 2020