Selecteer een pagina

Weekblog: Programmeren en muziek!

Deze week stond in het teken van programmeren en muziek. En heel veel schoolbezoeken. Leuk dat scholen ons steeds beter weten te vinden! Ook voor hun naschoolse programma.

Stopmotion
Op basisschool Jeanne d’Arc waren we te gast voor de laatste workshop van de workshopreeks Stopmotion. De kinderen hebben in de afgelopen weken een heus decor gebouwd! Misschien zit er nog meer tijd in het decor dan in de stopmotion, maar dat mag de pret niet drukken.

Lego WeDo
En we zijn op Jeanne d’Arc meteen een nieuwe reeks naschoolse workshops gestart met Lego WeDo. Je bouwwerk van lego kun je verbinden met een mini-computer en het dan laten rijden, bewegen of bijvoorbeeld een liedje laten afspelen!
Ook basisschool Antares is gestart met dit naschools programma. De kinderen maken zelf een robotspion, hoe spannend is dat!

Cajons
Op basisschool Don Sarto startte deze week een reeks workshops waarin we samenwerken met Factorium. Wij maken met de kinderen cajons, een muziekinstrument, en vervolgens zal Factorium met de kinderen hierop muziek gaan maken. De kinderen hebben flink gemeten, gezaagd en getimmerd. De cajons zijn nog niet helemaal klaar, volgende week verder….

Blije ouder
Op donderdag was het weer tijd voor de Ontdekclub, waar de kinderen hun vogelhuisjes gingen afmaken. Reactie van een ouder: “Voor mijn zoontje was ik juist op zoek naar een activiteit waarbij hij ‘dingen kon timmeren en bouwen’ toen ik las over de Ontdekclub op facebook. Ideaal! Hij kan bouwen en timmeren en er is nog veel meer leuks wat hij nu dus kan ontdekken: werken met elektriciteit, een vlog maken, heel divers en daardoor heel tof. Eigenlijk allemaal verschillende workshops op een rij, leuk om zo te kijken waar zijn interesse ligt! Hij kijkt er dan ook elke week ontzettend naar uit om weer te gaan!”

En verder
Woensdagmiddag, kinderfeestje en dat is altijd een feestje! Eerst samen zingen en cadeautjes uitpakken en dan gezellig samen de handen uit de mouwen. Succes gegarandeerd.
Vrijdagmiddag hebben we een nieuw spandoek opgehangen in de WaterSpeeltuin. Naast het doek met de sponsoren hebben we nu ook een mooie foto met de Archimedesschroef.

Weekblog 26 oktober – 1 november 2020