Selecteer een pagina

Weekblog: Techniek? Dat is iets voor mij!

Een eigen meubel van hout?

Leerlingen van basisschool Den Bijstere hebben deze week onze houtworkshop gevolgd! Met oude stukken hout gingen zij aan de slag om hun eigen meubel te maken om op te kunnen zitten. Door te zagen, timmeren en misschien zelfs boren zijn hele creaties in elkaar gezet. Is hij klaar? Dan gaan we even testen of je er ook echt op kunt zitten!

Techniek? Dat is iets voor mij!

Tijdens het reïntegratietraject Leren en Werken van Gemeente Tilburg gaan deelnemers aan de slag met het ontdekken wat zij leuk vinden. Ongeveer acht van deze deelnemers waren afgelopen week in Ontdekstation013. Voor het eerst aan de slag met (technisch) Lego en ontdekken of dat wat voor je is? Of ga je liever aan de slag met het bewerken van hout? Een geslaagde ochtend om te ontdekken of techniek wat voor de deelnemers is!

 

 

 

 

 

 

Hoge tonen, lage tonen

Op basisschool Don Sarto stond deze week weer een workshop op het programma met proefjes van muziek. Een workshop waarbij er net als vorige week een aantal proefjes met geluid worden gedaan. Welke toon maakt een fluit? En wat is dan het verschil tussen bijvoorbeeld een hoge of een lage toon? Dit en onder andere meer hebben de leerlingen ontdekt tijdens de workshop!

 

Niet getreurd, de Ontdekclub gaat door!

De laatste middag van de Ontdekclub was deze week. Als afsluitende activiteit gingen de kinderen aan de slag met StopMotion. Met verschillende materialen maakte ze hun eigen filmpje! Een mooi eindresultaat om de Ontdekclub mee af te sluiten. Maar niet getreurd, in het nieuwe jaar gaan we gewoon door! Meer informatie hierover vind je op onze website.

 

 

 

 

 

 

 

Weekblog 23 november – 29 november