Openingstijden

Onze openingstijden

 

I.v.m. warmte zijn we woensdag 24 en donderdag 25 juli gesloten. Ook onze buitenactiviteiten zijn dicht. Vrijdag 26 t/m zondag 28 juli is ons familieterras i.s.m. RAW geopend van 11 tot 17 uur. Onze binnenactiviteiten zijn gesloten ivm het warme weer.

Let op! parkeerplaats naast de Hall of Fame i.v.m. kermis niet te bereiken vanaf dinsdag 16 juli t/m woensdag 31 juli. 

In de zomervakantie zijn we van 7 juli t/m 11 augustus op woensdag t/m zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de zomerperiode zijn we op maandag en dinsdag gesloten. 

Van 2 t/m 18 augustus gesloten voor bezoekers. Alleen op reservering voor grote groepen zoals bso’s en Kinder Vakantie Week. 


Reguliere openingstijden

Woensdag: 13.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Zondag: 11.00 – 17.00 uur

Wat is er te doen?

Kom zelf ontdekken wat je allemaal in Ontdekstation013 kunt doen!

Nieuw bij Ontdekstation013: de geluidsworkshop! Tijdens deze leuke en leerzame workshop leer je hoe geluid werkt. Wat zijn geluidsgolven? En hoe maak je zelf muziek? Kinderen kunnen bijvoorbeeld aan de slag met een programmeerbare synthesizer of drums.

Ook met mooi weer kun je lekker komen ontdekken, dan gaan we lekker met water aan de gang. Zo kunnen de kids bijvoorbeeld meedoen aan de raket workshop. Van gerecycled materiaal zoals PET-flessen en oude tennisballen bouw je een eigen raket, die je dwars door de Spoorzone mag schieten! Of maak je eigen waterbaan en bouw een brug in onze waterbak. 

Hartstikke leuk voor de toekomstige ‘computernerds’ onder ons; je kunt bij Ontdekstation013 leren programmeren. Je maakt kennis met de Micro:Bit. Een kleine programmeerbare computer waarmee kinderen kunnen leren coderen.

In het laboratorium van Ontdekstation013 kun jij allerlei leuke proefjes uitvoeren. Trek je labjas aan, zet een veiligheidsbril op en experimenteer er op los. Maak bijvoorbeeld jouw eigen eetbare jelly of glittergel!

Natuurlijk kun je ook aan de slag bij het green screen om je eigen film te maken, kun je je eigen toffe kunst van scrap bouwen of leer digitaal tekenen in Vincents Tekenlokaal.

In onze horecahoek kun je een lekkere tosti eten of even een glaasje ranja drinken. Ook voor je ouders/begeleiders is er wat lekkers te krijgen. Wat dacht je van een lekker verkoelend ijsje of misschien een tosti om de trek te stillen?  Kom jij ook snel naar Ontdekstation013? Wij staan te popelen om samen met jou leuke dingen te maken!

We organiseren regelmatig leuke samenwerkingen en tijdelijke activiteiten! Wat we allemaal doen kun je vinden in onze agenda.

Maar dat is nog niet alles! Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren! Nadat we je feestelijk hebben ontvangen en we je Ontdekstation013 hebben laten zien, kun je samen met je vriendjes en vriendinnetjes zelf aan de slag met onze workshops en activiteiten.

Toegangsprijzen

Een bezoek aan Ontdekstation013 hoef je van te voren niet te reserveren. Je kunt bij binnenkomst een entreekaartje aan de kassa kopen. Zowel kinderen als volwassenen kopen een kaartje. Kinderen mogen alleen naar binnen onder begeleiding van minimaal één volwassene. Ontdekstation013 is ook aangesloten bij de meedoenregeling voor Gemeente Tilburg. Als je hier gebruik van wilt maken kun je dit aangeven bij de kassa.

Entreeprijzen: € 7,50 voor kinderen (vanaf 4 jaar) en 2,50 euro voor volwassenen. 

Kom gerust eens kijken!

Wij werken de hele week hard aan het bedenken van nieuwe toffe concepten, het organiseren van kinderfeestjes en bedrijfsevenementen en we leiden studenten van verschillende opleidingen op. Je bent van harte welkom om tijdens kantooruren een kijkje te komen nemen.

Er is altijd iemand van ons aanwezig op de volgende momenten*:

Maandag: 9.30 – 16.00 uur
Dinsdag: 9.30 – 16.00 uur
Woensdag: 9.30 – 12.30 uur
Donderdag: 9.30 – 16.00 uur
Vrijdag 9.30 – 15.00 uur 

*behalve op feestdagen en in de schoolvakanties. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest