Perron Educatie

Perron Vrijetijd

Ontdek de workshops van Ontdekstation013 en Vincents Tekenlokaal ook zelf tijdens ons Vrije tijdsprogramma! Maak samen met je (groot)ouders, broers/zussen of vrienden een film bij ons Green Screen, leer vliegen met een drone, ontdek hoe een stofzuiger er van binnen uitziet in onze scraphoek of bouw je eigen raket. Kijk hier voor onze openingstijden. Ook organiseren we regelmatig leuke samenwerkingen en tijdelijke activiteiten! Wat we allemaal gaan doen, kun je vinden in onze agenda.

Dat is nog niet alles! Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren! Nadat we je feestelijk hebben ontvangen en we je Ontdekstation013 hebben laten zien, kun je samen met je vriendjes en vriendinnetjes zelf aan de slag met onze workshops en activiteiten.

Perron Educatie (schoolbezoeken)

 

Er is een tekort aan technisch geschoolde Nederlanders. Veel jongeren hebben (onterecht!) een negatief beeld van technische opleidingen en beroepen. Bij Ontdekstation013 laten we jongeren op een speelse en creatieve manier kennismaken met techniek en creativiteit. Zo helpen we scholen invulling te geven aan de kerndoelen die hiermee te maken hebben.
Bij onze workshops maken wij gebruik van de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren; ook gaat er bijzondere aandacht uit naar het benutten van 21st century skills.

 

Bij Ontdekstation013 kun je aan de slag met workshops die je normaal misschien niet zo snel met je klas op school zou kunnen uitvoeren. We bieden momenteel verschillende workshops aan:

 

Workshop

Tijdsduur

Maximaal aantal deelnemers

Geschiktvoor

Scrap

1.5 uur of 1 uur in combinatie met een andere workshop van 1 uur

ongeveer 30

Mogelijk vanaf groep 3. Klassen uit de onderbouw vragen we extra begeleiding mee te nemen.

Ook geschikt voor onderbouw middelbare school.

GreenScreen

1.5 uur of 1 uur in combinatie met een andere workshop van 1 uur

onderbouw max. 15, bovenbouw max. 20

Alle leeftijden.

Raketschieten

 1.5 uur of 1 uur in combinatie met een andere workshop van 1 uur

ongeveer 30

Mogelijk vanaf groep 3. Klassen uit de onderbouw vragen we extra begeleiding mee te nemen. 

Ook geschikt voor onderbouw middelbare school.

Scheikundeworkshop 1.5 uur of 1 uur in combinatie met een andere workshop van 1 uur max. 30 vanaf groep 3 en de brugklas
Microbitworkshop 1.5 uur of 1 uur in combinatie met een andere workshop van 1 uur ongeveer 15 bovenbouw basisschool en onderbouw middelbare school

 

Uitleg over de workshop en informatie over de verschillende kerndoelen die we behandelen vind je hier.

 

Basisonderwijs

 

Bezoek van 1.5 uur

 

Afhankelijk van welke workshop je voorkeur heeft kun je met alle kinderen aan één workshop deel nemen, of splitsen wij de groep op en gaan beide groepen aan de slag met twee verschillende workshops (LET OP! De kids uit de klas doen maar één workshop, ze doen dus één workshop ook niet). 

Bijvoorbeeld:

  • Je komt met groep 7 scrappen. Deze workshop is geschik voor 30 kinderen dus met de hele klas ga je hiermee aan de slag.
  • Je komt op bezoek met groep 5. Je wilt graag deelnemen aan workshops die 1.5 uur duren (b.v. de microbitworkshop) . De helft van de klas gaat aan de slag met microbits en de andere helft met b.v. de raketschietworkshop. In dit geval nemen de kinderen dus maar deel aan één van de twee workshops.

Je kan kiezen uit de volgende tijden om met je klas op bezoek te komen:

  •  9.00 – 10.30 uur
  • 11.00 – 12.30 uur
  • 13.00 – 14.30 uur

 

Kosten bezoek 1.5 uur €100 (excl. BTW)

Voor scholen uit Gemeente Tilburg zijn workshops van 1.5 uur gratis dankzij subsidie van Gemeente Tilburg.

 

Bezoek van 2.5 uur

 Als leerkracht kies je twee workshops waarmee je samen met je klas aan de slag wilt. We splitsen de groep in twee. De helft begint met workshop A en de andere start met workshop B. Na 1 uur hebben de kinderen 15 minuten pauze. Vervolgens wisselen de groepen en gaan de kinderen aan de slag met de workshop die ze nog niet ontdekt hebben. In dit geval doen alle kinderen beide workshops.

 Je kan kiezen uit de volgende tijden om met je klas op bezoek te komen:

  •  9.00 – 11.30 uur
  •  9.30 – 12.00 uur

 

Kosten bezoek 2.5 uur €150 (excl. BTW)

Scholen uit Gemeente Tilburg krijgen €100 korting dankzij subiside van Gemeente Tilburg

 

Middelbaar Onderwijs

Vernieuwing ontstaat op plekken waar mensen uit verschillende disciplines samenwerken en waar deze disciplines gelijkwaardig worden ingezet. Door de inbreng van de verschillende perrons van Ontdekstation013 worden creativiteit en wetenschap/techniek samengebracht. Onderzoek samen met ons de mogelijkheden voor toepassingen binnen je eigen vak.

Perron Edcuatie van Ontdekstation013 laat leerlingen kennis maken met de artistieke, speelse en stoere aspecten van wetenschap & techniek. Perron Zakelijk van Ontdeksation013 werkt samen met onderwijs en het bedrijfsleven om leerlingen en studenten in project te inspireren hun talenten en kwaliteiten optimaal te benutten. Voor het voortgezet onderwijs zijn er zowel mogelijkheden om workshops te volgen als om samen vorm te geven aan projecten.

In projecten zijn er mogelijkheden om de verbinding te maken tussen onderwijs en bedrijfsleven, maar ook met onze partners zoals Vincents Tekenlokaal. Vincents Tekenlokaal in Ontdekstation013 is dé creatieve plek in Tilburg waar de verbeeldingskracht wordt geprikkeld. Zowel oude als nieuwe tekentechniken worden ingetzet.

Meer weten? Stuur een mail naar info@ontdekstation013.nl, bel met 06 8111 5477 of loop eens binnen op Burgemeester Brokxlaan 20 in Tilburg.  

 

Aanvraag schoolbezoek Perron Educatie

Gegevens school

Gegevens leerkracht

Leerlingen

Workshop


Wij maken graag gebruik van het gratis aanbod (zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn, alleen voor scholen uit gemeente Tilburg).

Ja, stuur mij de Ontdekstation013 nieuwsbrief

 

 

 

Pin It on Pinterest