Selecteer een pagina

Workshops, projecten en programma's

Onze workshops VO voor het schooljaar 2021/2022

Een programma boeken bij Ontdekstation013 is heel eenvoudig. Kies de workshop(s) die je met je leerlingen wilt volgen, vul het aanmeldformulier in en we nemen zsm contact met je op. Naast nieuwe inzichten en opdoen van technische en wetenschappelijke kennis, zijn de workshops van Ontdekstation013 gericht op leren samenwerken, rollen en taken verdelen, leren plannen, presenteren en reflecteren. Daarmee sluit het aanbod aan op de interventies uit het Nationaal Programma Onderwijs gericht op samenwerkend leren, leren van en met elkaar, stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling, competentieontwikkeling en het bevorderen van het welbevinden van de leerlingen. Informeer naar alle mogelijkheden en bijbehorende kosten.

Categorie 1 – Technologie

 1. Lego WeDo
 2. Stopmotion
 3. Podcast
 4. Micro:bit

Categorie 2 – Wetenschap

 1. Kettingreactie: nieuw!
 2. Raket schieten
 3. Bruggen bouwen

Categorie 3 – Maaktechniek

 1. Maquette bouwen: nieuw!
 2. Meubel maken
 3. Flipperkast
 4. Boten maken

Je kunt kiezen uit een workshop van 1,5 uur of van 2×1,5 uur. Vaak kiezen scholen voor een carrousel, waardoor leerlingen verschillende workshops kunnen volgen.¬†
Informeer naar de mogelijkheden van onze vaste programma’s via info@ontdekstation013.nl.
Of vul direct het aanmeldformulier in en we nemen snel contact met je op.
Is het vervoer een probleem? Je kunt voordelig gebruik maken van groepskorting via www.arriva.nl

De volgende workshops kunnen we ook op locatie komen geven:
Lego WeDo – Stopmotion – Podcast – Micro:bit – Bruggen bouwen

Download hier de folder met een overzicht van alle workshops

Praktische opdrachten en schoolprogramma’s voor leerlingen en studenten.

In onze ruime en prachtige locatie brengen we creativiteit en wetenschap & techniek samen en daar betrekken we graag het onderwijs en het bedrijfsleven bij! We hebben goede contacten met meerdere onderwijsinstellingen en technische bedrijven uit de regio. Hierdoor kunnen we leerlingen praktisch gerichte opdrachten en lesprogramma’s aanbieden, waarin zij uitgedaagd worden zelf oplossingen te bedenken en deze ook zelf te realiseren.
U kunt leerlingen onderzoek laten doen of laten werken aan een opdracht of project. Er zijn tal van mogelijkheden op onze locatie. Hiermee stimuleren we de interesse voor werken in de techniek en krijgen leerlingen kansen hun vaardigheden en talenten hierin te ontdekken en te ontwikkelen. Met deze verworven vaardigheden, nemen hun kansen op de arbeidsmarkt toe.

Een paar voorbeelden:

Hebt u een interessant vraagstuk of een leuke opdracht? Of wilt u met ons van gedachte wisselen over een (beginnend) idee?
Neem contact op met Will Loermans, programmamanager, via will@ontdekstation013.nl of bel 06 223 246 24. Hij denkt graag met u mee en brengt onderwijs en bedrijfsleven samen.

Project Meet je stad! i.s.m. gemeente Tilburg en Midpoint Brabant/ House of Leisure.
Vraag: bouw en gebruik meetstations om klimaat in de stad te meten

Project Toekomstig Techniek Talent (TTT)
Vraag: hoe geven we jongeren inzicht in de mogelijkheden om te leren en werken in de techniek

Ontdekstation013 is onderdeel van het samenwerkingsverband Platform Promotie Techniek Midden-Brabant, waarin onderwijs, bedrijfsleven en overheid samen werken, zoals o.a. het Ambachtshuis, Deltaplan Techniek en Midpoint Brabant Smart Logistics. Doel is om wetenschap en techniek bij kinderen en jongeren onder de aandacht te brengen in de regio Midden-Brabant. Dit bevordert de in- en doorstroom naar technische opleidingen in de hoop dat meer jongeren kiezen voor een loopbaan in de techniek.