Selecteer een pagina

Verrassend gezinsuitje!

Tot de kerstvakantie zijn we gesloten, maar met de kerstvakantie zijn we weer open!
We hebben ons programma aangepast en zorgen ervoor dat de kinderen veilig op ontdekkingstocht kunnen gaan. In onze grote ruimtes is er ruim voldoende plek. En we werken met tijdsblokken, fijn voor de kinderen en handig voor de ouders!

Ochtend- en middagprogramma
Je kunt je aanmelden voor het ochtendprogramma (van 10.00 tot 12.30 uur) of het middagprogramma (van 13.30 tot 16.00 uur). Er is steeds plaats voor maximaal 25 kinderen en daarmee gaan we samen een paar leuke activiteiten doen! Op 1e kerstdag en op nieuwjaarsdag zijn we gesloten.
Als ouder kunt u kiezen: Of u blijft in de buurt en neemt plaats op ons terras in de Kennismakerij (met gratis wifi). Of u draagt de kinderen aan ons over en komt ze na 2,5 uur weer ophalen. 

Wat gaan we doen?
Iedere maand hebben we een ander thema met leuke workshops! Voor je het weet zijn de 2,5 uur om!
We hebben in december een super hip thema: upcycling. Misschien heb je hier nog nooit van gehoord. Het lijkt een beetje op pimpen en op recyclen in één. Recycling is wel bekend, je zorgt dat afval hergebruikt wordt door het gescheiden in te zamelen. Met upclyclen ga je van een oud product zelf een heel nieuw product maken!  Je bent dus heel duurzaam bezig en dat is goed voor het milieu. We hebben twee leuke workshops:
1. Upcycle plastic tassen tot een supergaaf nieuw product of kunstwerk! En dat doe je met een strijkijzer en bakpapier. Hoe dan? Kom gewoon meedoen!
2. Maak een robot-handpop in onze scraphoek en upclycle je oude drankverpakking. Je gaat aan de slag met tangen, schroevendraaiers en lijmpistool. Speelt jouw handpop de hoofdrol in de film die je gaat maken met het green screen? Natuurlijk neem je jouw handpop mee naar huis!

Wat doe je als ouder/begeleider?
Helaas kunnen ouders/volwassenen niet mee in de ontdekruimtes. We hebben een aparte zithoek in de Kennismakerij (naastgelegen ruimte), waar je op je gemak een boekje of tijdschrift kunt lezen of gebruik kunt maken van de gratis wifi. Er is ook een speelhoekje voor de peuters die nog niet mee naar binnen kunnen. Er kan maximaal 1 ouder als begeleider mee naar binnen.
Speciaal in deze tijd is het ook mogelijk om de kinderen te brengen en na 2,5 uur weer op te halen. We vragen je dan een formulier in te vullen, waarin je de kinderen overdraagt aan de workshopbegeleiders van Ontdekstation013. Kinderen kunnen niet zelfstandig komen, er is een ouder nodig om de kinderen over te dragen.

Wat betaal je?
De ticketprijs is ongewijzigd. Dus € 8 per kind (vanaf 4 jaar).
Ouders/begeleiders hebben geen ticket nodig, ook niet als ze mee naar binnen gaan en plaats nemen in de Kennismakerij. De horecahoek is gesloten, maar we zorgen voor een glaasje ranja voor de kinderen en een kopje koffie of thee voor de ouder/begeleider.

Veiligheidsregels corona
Lees hier de veiligheidsregels voor alle bezoekers ivm corona
We vragen volwassenen een mondkapje te dragen bij binnenkomst en verplaatsingen binnen het gebouw. Zodra je zit en op 1,5 m afstand bent van anderen, mag het mondkapje af.

Tickets
Ook op de dag zelf kun je vaak nog tickets kopen!

Koop hier je tickets

Heb je tickets gekocht, maar kun je toch niet komen, vanwege een verkoudheid of andere gezondheidsklachten? Mail het ons en je kunt je uitje verzetten naar een andere dag of je krijgt je entreegeld teruggestort.

Heb je vragen of wil je op de dag zelf nog weten of er plek is? Je kunt ons ook even bellen op 06 493 220 50.

Wil je komen ontdekken?
Wij staan te popelen om samen met jou leuke dingen te maken!
We organiseren regelmatig extra activiteiten! Volg ons op facebook en instagram.

Je kunt ook je kinderfeestje bij ons vieren! Nadat we je feestelijk hebben ontvangen en we je Ontdekstation013 hebben laten zien, kun je samen met je vriendjes en vriendinnetjes aan de slag met onze workshops en activiteiten.

Let op! Wij hanteren een Pin Only beleid. Bij ons kun je niet met contact geld betalen.
Helaas is de horecahoek vanwege corona tijdelijk gesloten.