Selecteer een pagina

Onderwijs

Basisonderwijs

Bij Ontdekstation013 laten we leerlingen op een speelse en creatieve manier kennismaken met techniek en geven hiermee invulling aan meerdere kerndoelen van het primair onderwijs. In onze workshops maken wij gebruik van de principes van Onderzoekend en Ontwerpend Leren. Ook gaat er bijzondere aandacht uit naar het benutten van 21st century skills.
Vanaf 2020 is techniek een verplicht vak in het basisonderwijs. We helpen scholen graag op weg bij de invulling van dit vak in de praktijk. In onze grote hal kunnen we verschillende lesprogramma’s aanbieden, die je niet zo snel op school kunt uitvoeren.

Onze lesprogramma’s

  1. Nieuw! Lego WeDo: aan de slag met technisch lego.
  2. Zelf programmeren: de Micro:bit
  3. Werken met hout: Maak je eigen meubelstuk.
  4. Scrap: Demonteer oude apparaten en maak een nieuwe creatie!
  5. Vernieuwd! Green screen: Leer de techniek kennen achter de film.
  6. Raket schieten: Wat doet hoge druk? Schiet een raket dwars door de Spoorzone.
  7. Scheikunde: Wat gebeurt er als je stoffen gaat mengen: verrassende proefjes.
  8. Combinatie met Vincents Tekenlokaal: informeer naar de mogelijkheden.
  9. Vanaf april 2020: Educatieve Watertuin: aanmelden kan nu al.

Programma op maat
We blijven ons educatieve aanbod verbeteren en uitbreiden. We staan er ook altijd voor open om onze workshops aan te passen aan de onderwerpen en thema’s waar uw groep op dat moment mee bezig is, zodat we goed kunnen aansluiten op uw lesprogramma. Neem dus vooral contact met ons op voorafgaand aan uw bezoek en overleg met ons over de mogelijkheden. We denken graag met u mee!

Praktische informatie
Klik hier voor meer informatie over alle praktische zaken rondom de aanvraag van een lesprogramma, zoals tijden en kosten.

Onderaan deze pagina vindt u een formulier om rechtstreeks te boeken. We nemen dan zsm contact met u op.

Voortgezet onderwijs, MBO en HBO

Binnen Ontdekstation013 brengen we creativiteit en wetenschap/techniek samen en daar betrekken we graag het onderwijs en het bedrijfsleven bij! We hebben al goede contacten met meerdere onderwijsinstellingen en technische bedrijven uit de regio. Hierdoor kunnen we leerlingen praktisch gerichte opdrachten en lesprogramma’s aanbieden, waarin zij uitgedaagd worden zelf oplossingen te bedenken en deze ook zelf te realiseren. Al doende zien we ze groeien!

U kunt leerlingen bij ons onderzoek laten doen of laten werken aan een opdracht of project. Er zijn tal van mogelijkheden op onze locatie. Hiermee stimuleren we de interesse voor werken in de techniek en krijgen leerlingen kansen hun vaardigheden en talenten hierin te ontdekken en te ontwikkelen. Hebt u een (beginnend) idee, zoekt u mensen om mee te denken? Neem gerust contact met ons op of kom kijken, zodat u een beeld krijgt van de (praktische) mogelijkheden.
We zijn bereikbaar via de mail: info@ontdekstation013.nl of telefonisch 06 493 220 50.

U kunt ook bovenstaand lesprogramma voor het basisonderwijs bekijken. We kunnen deze programma’s aanpassen aan het niveau van uw leerlingen. Of denk eens aan een combinatie met Vincents Tekenlokaal, zo brengen we techniek en verbeeldingskracht samen.

Techniek OntdekRijk
Techniek OntdekRijk is één van de partners van Ontdekstation013. Zij heeft een aparte hoek ingericht en nodigt leerkrachten van het basisonderwijs uit om met hun groep kinderen op bezoek te komen. Het doel is om te ontdekken hoe ‘Wetenschap en Techniek’ geïntegreerd kan worden binnen het lesaanbod. Ook teamscholingen (op maat), professionaliseringstrajecten en inspiratie-avonden worden in Techniek OntdekRijk georganiseerd. Op de hoogte blijven?
Kijk op www.techniekontdekrijk.nl en www.facebook.com/TechniekOntdekRijk/
Techniek OntdekRijk is geopend op maandag en dinsdag (3 groepen per dag) en op woensdag- en donderdagochtend (2 groepen per ochtend).
Interesse? Stuur een mail naar info@techniekontdekrijk.nl.

Aanvraag schoolbezoek

Gegevens school

Gegevens leerkracht

Leerlingen

Factuurgegevens

Workshop


Wij maken graag gebruik van het subsidie aanbod (zolang er nog plaatsen beschikbaar zijn, alleen voor scholen uit gemeente Tilburg).

Ja, stuur mij de Ontdekstation013 nieuwsbrief