Selecteer een pagina

Bouwzone Rey’s Diergaarde

Bouwzone Rey’s Diergaarde

Dit prachtige bouwproject voor kinderen van 8 t/m 12 jaar is helaas alweer tot een einde. Gelukkig kunnen we terug kijken op een geweldige en zonnige editie. Dit initiatief is in het kader van de Techniek Geniek Week opgezet door Ontdekstation013 in samenwerking met de Cultuurcoaches Reeshof in samenwerking met  Ton Lammers was een groot succes! Er waren in totaal 9 scholen en verschillende BSO’s betrokken bij dit leuke maar vooral ook leerzame evenement.

Deelnemers leren tijdens de Bouwzone hoe het is om met écht gereedschap te werken. Boren, zagen en timmeren is natuurlijk erg belangrijk als je iets moois wil maken van hout. Zo hebben ze leren in verstek te zagen. Na een korte uitleg en uiteraard goede begeleiding is ‘iets moois maken’ zeker gelukt! Het thema van dit jaar was “Rey’s Diergaarde” daarom mochten de kinderen zelf een dier maken van hout! Bekijk hier hoe dat ze dat is afgegaan:

 

Natuurlijk zijn er ook weer super veel foto’s gemaakt! Benieuwd welke leuke activiteiten we nog meer organiseren? Hou dan onze website, Instagram en Facebook in de gaten. Uiteraard krijgen de scholen in de Reeshof ook bericht als de nieuwe editie plaats vind.

Dit mooie evenement was natuurlijk nooit mogelijk geweest zonder de samenwerking met de cultuurcoaches Reeshof, Ton Lammers en Ontdekstation013. De Techniek Geniek week is een initiatief van het platform TechniekGeniek.nl samen met STO, Sterk Techniek Onderwijs en Deltaplan Techniek van Midpoint Brabant in samenwerking met Ontdekstation013 om Techniek te promoten bij kinderen en jongeren in de regio.

We kijken er met veel plezier op terug en hopen dit snel weer te mogen doen!