Selecteer een pagina

Carnavallen bij Ontdekstation013

Kom deze carnavalsvakantie naar Ontdekstation013 en ga aan de slag in onze werkplaats. Maak het avontuur in je Carnavalspak compleet met onze green screen! Of maak een gekke hoed van kleurrijke materialen! 

Bij het vrije ontdekken is er veel te doen voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Na een korte rondleiding waarbij je handen al gaan jeuken mag je zelf bepalen wat je wil gaan doen. Dat betekend dat je mag knutselen, acteren, bouwen, programmeren, draaien, knippen, plakken, vliegen, schroeven, praten, metselen, gooien en ga zo maar door! Jij bepaalt het zelf. Natuurlijk onder begeleiding van onze enthousiaste workshopbegeleiders. 

Programma
Hier zie je een overzicht van alles wat je kan doen tijdens je bezoek aan Ontdekstation013. Tijdens de Carnavals vakantie hebben we ook speciale activiteiten!

De beroepenhoek
Heb je wel eens nagedacht over wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis? Hier zitten heel veel verschillende beroepen achter. Leer, maak en ervaar hoe het is om deze beroepen uit te voeren.

Programmeren in de machinekamer
Haal je technologische kwaliteiten naar boven en programeer met Lego WeDo, Lego Spike, Micro Bits, Little Bits en BeeBots. Alle mogelijkheid dus om te leren programmeren. 

Maakhoek
Wil je graag lekker aan de slag met je handen en de mooiste dingen maken? Dan moet je bij de maakhoek zijn. Hier maak je van hout, oude elektronica (scrap), piepschuim, recyclemateriaal etc. een mooi bouwwerk. Bijvoorbeeld een robot, huisje, meubel of een slimme zelf bedachte uitvinding.

Filmtechniek
Ontrafel jij de geheimen van Hollywood? In onze vernieuwde filmstudio bedenk, speel en monteer je jouw eigen film! Verras je familie met een filmavond waarin jij de ster bent.

Podcast opnemen
Vertel jij graag verhalen die iedereen moet horen? Of schuilt er in jou een echte grappenmaker? Of verkoop jij een niet bestaand product door een super goede radio reclame? Kom het ervaren in onze podcaststudio!

Speelhoek
Wil je gewoon even lekker spelen? Ook dat kan gewoon! Ga aan de slag met bijvoorbeeld K’nex, blokken, kapla, maak een knikkerbaan of maak de langste kogelbaan.

Carnavalsvakantie
Tijdens de carnavalsvakantie zijn wij geopend op:
22, 23, 24, 25, 26 februari van 13.00u tot 17.00u.

Vernieuwde openingstijden
Zoals je van ons gewend bent blijven we op zaterdag, zondag en in de vakanties open om jullie te verwelkomen. We zijn langer open dan voorheen, namelijk van 13.00u tot 17.00 uur. Dat betekent 1,5 uur langer knutselen, bouwen en maken! Ook zit er een geen vaste starttijd aan het programma. Je kan dus beginnen wanneer het jou uit komt!

Tickets bestel je online of koop je aan de deur.
kinderticket: €9,- per ticket
volwassenticket: €2,50 per ticket
Bestel hier je online tickets