Selecteer een pagina

Vernieuwd! Dé werkplaats voor jong en oud

Het vernieuwde vrij ontdekken

Laat je creativiteit de vrije loop bij het volledig vernieuwde Ontdekstation013. Je kan nog steeds op een laagdrempelige manier kennis maken met de werelden van techniek maar nu met meer vrijheid. Dat betekent dat je mag doen wat jij maar wil! Ga jij een podcast opnemen in onze vernieuwde studio? Leer jij de fijne kneepjes van het metselwerk? Of programmeer jij een echte raceauto?! Kom het ontdekken bij Ontdekstation013.

Nieuw programma

Tijdens het vernieuwde programma wordt er geen vaste workshop meer gegeven. In ruil daarvoor mogen kinderen vrij ontdekken. De betekent dat ze bij binnenkomst zelf mogen beslissen wat ze gaan doen. Om ze een handje te helpen hebben we stappenplannen en toffe ontwerpopdrachten uitgewerkt waar ze mee aan de slag kunnen. Wat kan je allemaal verwachten bij dit nieuwe programma?

Echte maakberoepen
Heb je wel eens nagedacht over wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een huis? Hier zitten heel veel verschillende beroepen achter. Leer, maak en ervaar hoe het is om deze beroepen uit te voeren.

Programmeren in de machinekamer
Haal je technologische kwaliteiten naar boven en programeer met Lego, Micro Bits, Little Bits en BeeBots. Alle mogelijkheid dus om te leren programmeren. 

Maakhoek
Wil je graag lekker aan de slag met je handen en de mooiste dingen maken? Dan moet je bij de maakhoek zijn. Hier maak je van hout, oude elektronica (scrap), piepschuim, recyclemateriaal etc. een mooi bouwwerk. Bijvoorbeeld een robot, huisje, meubel of een slimme zelf bedachte uitvinding.

Filmtechniek
Ontrafel jij de geheimen van Hollywood? In onze vernieuwde filmstudio bedenk, speel en monteer je jouw eigen film! Verras je familie met een filmavond waarin jij de ster bent.

Podcast opnemen
Vertel jij graag verhalen die iedereen moet horen? Of schuilt er in jou een echte grappenmaker? Of verkoop jij een niet bestaand product door een super goede radio reclame? Kom het ervaren in onze podcaststudio!

Speelhoek
Wil je gewoon even lekker spelen? Ook dat kan gewoon! Ga aan de slag met bijvoorbeeld K’nex, blokken, kapla, maak een knikkerbaan, kogelbaan of neem een duikje in onze watertuin (wel alleen bij mooi weer natuurlijk!).

Vernieuwde openingstijden

Zoals je van ons gewend bent zijn blijven we op zaterdag, zondag en in de vakanties open om jullie te verwelkomen. We zijn langer open dan voorheen, namelijk van 13.00u tot 17.00 uur. Dat betekent 1,5 uur langer knutselen, bouwen en maken! Ook zit er een geen vaste starttijd aan het programma. Je kan dus beginnen wanneer het jou uit komt! Ouders kunnen kiezen: meedoen met de kinderen of relaxen in de horecahoek. Let op, kinderen tot 12 jaar dienen onder begeleiding te zijn van een volwassene. 

Kijk op onze homepagina voor de actuele openingstijden.

Bestel hier je tickets
kinderticket: €9,- per ticket
volwassenticket: €2,50 per ticket

Plan je bezoek
Wil je meer informatie over parkeren, horeca, tijden en prijzen, klik dan hier
Contant betalen is niet mogelijk, pin only.

Kinderfeestjes zijn ook mogelijk.
Die starten altijd om 13.00 uur en duren tot 17.00 uur. Klik hier voor meer informatie hierover.