Selecteer een pagina

Lente workshops

Op 20 maart begint de lente! Daar horen natuurlijk prachtige lente workshops bij. Kijk wat er allemaal gaat groeien in de natuur bij het maken van je eigen moestuintje. Er is natuurlijk niets mooier dan een bloem in bloei, breng dit prachtige proces in beeld in een stopmotion. Ga spelen met de zon en natuurlijk de schaduw in de workshop “Schaduw en Licht”. 

Is jouw school opzoek naar een fleurige workshop die perfect aansluit bij deze tijd van het jaar? Dan denken wij graag met je mee. Bij Ontdekstation013 kan je namelijk naast het afnemen van één workshop ook kiezen voor een langer traject rondom een thema. Nu de zon meer gaat schijnen en de vogels gaan fluiten is een thema als de Lente/voorjaar natuurlijk perfect.

Moestuintje maken
Paprika, komkommer, tomaten, sla en spinazie hebben allemaal iets gemeen met elkaar. Natuurlijk zijn het allemaal heerlijke groenten, Maar je kan ze dus ook gewoon zelf kweken. Dit doe je in een moestuin. Hier zorg jij dat de planten groeien en goed worden verzorgd. In ruil daarvoor geeft de plant jou heerlijke groenten waar jij dan weer groot en sterk van wordt! Lees hier meer over de heerlijke workshop Moestuintje maken.

Schaduw & Licht
Waar de zon schijnt is ook altijd een schaduw. Hier kan je natuurlijk super leuke vormen mee maken. Houd bijvoorbeeld maar eens twee vingers boven je hoofd, dan lijkt je schaduw net op een konijntje. In de Workshop Schaduw & Licht ga je spelen met illusies. Meer weten over deze workshop je leest het hier.

Bloemen Stopmotion
Heb je wel eens gekeken naar een bloem? Deze lijkt eigenlijk helemaal niet te veranderen of te bewegen. Maar als je een paar uur later kijkt kan hij er zomaar anders uit zien. Dit duurt in werkelijkheid dus super lang. Tijdens de stopmotion workshop bepaal jij de snelheid waarin de bloem tevoorschijn komt! Dan hoef je helemaal niet lang te wachten tot hij zijn prachtige kleuren laat zien. Bekijken hier meer info over de Bloemen Stopmotion.

Workshop boeken
Zou je graag één of meerder workshops willen boeken? Dat kan je doen door het aanmeldformulier in te vullen. Wil je graag meer informatie over de workshops, stuur dan een mail naar Info@ontdekstation013.nl of bel 06 49 32 20 50.