Selecteer een pagina

Samenwerking Rangeerterrein Techniek

Samenwerking Rangeerterrein

Marie-Christine van Rijswijk is projectondersteuner bij het Rangeerterrein, een initiatief dat mensen helpt bewegen binnen de arbeidsmarkt. In 2020 sloot het Rangeerterrein zich aan bij Ontdekstation013, nadat het bedrijf op zoek was naar een locatie waar de kandidaten laagdrempelig kennis konden maken met techniek. Marie-Christine legt uit hoe het initiatief werkt, en hoe de Spoorzone daar een inspirerende werking op heeft.

 

Een stapje vooruit
Bij het Rangeerterrein (een project van de gemeente Tilburg, regiogemeenten, UWV, ROC, Leerwerkloket, Kikmaat en Baanbrekers) word je de mogelijkheid geboden om je te oriënteren in kansrijke sectoren, o.a. techniek. Het is erg aantrekkelijk voor een werkzoekende, werkende, zij-instromer of herintreder om deel te nemen aan ons programma. Er kan op een laagdrempelige manier kennis worden gemaakt met de techniek. De deelnemers kunnen er zo achter komen of dit wel of niet bij hen past.

De procedure
Het Rangeerterrein is er voor iedereen, of je nu op zoek bent naar een nieuwe baan of werkt zoekt in een andere sector. Je kunt je altijd aanmelden via Rangeerterrein Voor de mensen die geïnteresseerd  zijn in de techniek biedt het Rangeerterrein elke maand, in samenwerking met Ontdekstation013, de kans voor een kennismaking door een oriëntatie. De eerste oriëntatie bestaat uit 2 workshops vanuit Ontdekstation013. Denk daarbij aan een workshop met lego of houtbewerking, installatietechniek. Hierbij gaat het erom dat de deelnemer gaat ervaren of de sector techniek bij hem past. Tijdens de tweede oriëntatie in de week daarna is er een oriëntatie-ochtend op het ROC waarbij er dieper in wordt gegaan op de opleidingen en functies in de techniek. En daarna krijg je de kans jezelf verder te verdiepen bij een andere opleider of een technisch bedrijf.

De link
Hoe het Rangeerterrein met het Ontdekstation013 in contact kwam? ‘We waren op zoek naar een locatie waar kandidaten laagdrempelig kennis konden maken met techniek. Ontdekstation013 deed dit al voor diverse doelgroepen. Daarom was het voor ons een logische stap om samen te gaan werken’, legt Marie-Christine uit. Over de samenwerking tot nu toe is ze erg enthousiast: ‘Het is fijn dat de kandidaten in deze creatieve en inspirerende omgeving terecht kunnen om workshops te volgen onder begeleiding. Ik vind de samenwerking daarom ontzettend fijn. Ik zou willen dat iedereen eens een bezoekje brengt aan het Ontdekstation013, want het is echt geweldig!’