Selecteer een pagina

Vacature: Flexibel Docent Wetenschap & Techniek

DOCENT WETENSCHAP & TECHNIEK

Ben jij iemand die kinderen en jongeren graag verwondert over de wereld van wetenschap en techniek? En ben je afgestudeerd of nog aan het studeren aan een opleiding in het onderwijs? Dan zoeken wij jou!

 

Wie zijn wij?

Techniek is overal en relevanter dan ooit. Dat snappen wij bij Ontdekstation013 als geen ander! Daarom stimuleren we techniekonderwijs, bieden we verwondering in onze eigen techniekwereld én zorgen we voor verbinding tussen onderwijs en het technische bedrijfsleven in Tilburg en omgeving.

Bezig zijn met techniek is een manier om nieuwsgierigheid te prikkelen, een onderzoekende houding te stimuleren en talenten en interesses te ontdekken en ontwikkelen. Als Ontdekstation013 ondersteunen we scholen bij het vormgeven van Wetenschap & Techniek onderwijs. Van een inspiratieles tot stage. En van een bedrijfsbezoek tot een compleet lesprogramma op maat voor een school. We zijn er voor zowel het basis-, voortgezet-, beroeps- en hoger onderwijs.

Ontdekstation013 zorgt voor verwondering en verbindt onderwijs en het technische bedrijfsleven aan elkaar. We brengen kennis, expertise, creativiteit en talent op het gebied van onderwijs, techniek en wetenschap samen!

Samen ontdekken in onze techniekwereld?

We ontmoeten je graag!

Wat ga jij doen?

Tijdens workshops voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs ga je, na een korte inwerkperiode, zelfstandig groepen ontvangen en workshops en lessen geven. Dit kunnen eenmalige klassen zijn, maar we werken ook met klassenreeksen en de bijbehorende vastere opdrachten. Je zorgt voor een warm ontvangst. Daarna maak je goed contact met de leerlingen en schoolbegeleiders en kunt duidelijk uiteenzetten wat de workshop inhoudt en wat de leerlingen gaan doen. Je staat open voor de vragen van de leerlingen en zorgt dat ze een leerzame en leuke tijd hebben. Wij werken met de methode onderzoekend en ontdekkend leren waarbij we de leerlingen door middel van onderzoek zelf aan de slag laten gaan met het onderwerp. Bij het werk hoort ook het klaarzetten, opruimen en voorraadbeheer van materialen.

Wij zoeken een enthousiaste docent die weet van aanpakken, flexibel is en kinderen graag verwondert over de wereld van wetenschap en techniek!

Onze ideale kandidaat:

 • Volgt een onderwijs/kind gerichte opleiding of heeft deze afgerond.
 • Vindt het leuk om ook op locatie te werken, op een school of BSO.
 • Kan zelfstandig werken en evenals snel schakelen
 • Weet van aanpakken
 • Is nieuwsgierig en wil graag met kinderen en jongeren op onderzoek uit.
 • Is geïnteresseerd in Natuur, Wetenschap en Techniek en creativiteit
 • Is (flexibel) inzetbaar op maandag t/m vrijdag, als je wilt, is werken in het weekend ook mogelijk. Voorkeursdagen zijn woensdag en donderdag, andere dagen zijn er flexibele mogelijkheden.
 • Heeft ervaring met het werken met (groepen) kinderen.

Wat bieden wij:

 • Een onderzoekende en ontdekkende omgeving waar jouw vaardigheden kunnen groeien.
 • Tussen de 0 en 16 uur per week. Vaste uren in overleg mogelijk.
 • Een jong, dynamisch en open team.
 • Een werkplek op een fantastische locatie in de Spoorzone in Tilburg, erg handig te bereiken met het openbaar vervoer.

Geïnteresseerd?
Stuur je sollicitatie dan t.a.v. Anouk Kooter naar info@ontdekstation013.nl. Wil je meer informatie over de functie bel dan naar 06-49322050 en vraag naar Anouk. Zij kan je alles vertellen over deze functie.