Selecteer een pagina

Weekend van de Wetenschap: hét gratis wetenschapsfestival voor iedereen!

Ontdek wat de wetenschap te bieden heeft op 1 & 2 oktober!

Op 1 & 2 oktober vindt het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap plaats. Door heel Nederland openen diverse organisaties en instellingen hun deuren om een kijkje achter de schermen te geven. Kom bij Ontdekstation013 alles ontdekken rondom je zintuigen!

Praktische informatie:
Wanneer: 1 & 2 oktober 2022, 13 uur tot 17 uur.
Waar: Ontdekstation013
Voor wie: jonge gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar.
Toegang is gratis

Ontdek de wondere wereld van zintuigen
Ontdekstation013 wordt in het weekend van 1 & 2 oktober veranderd in een ontdekplek voor al je zintuigen. Wat doen je zintuigen en waarvoor heb je ze nodig? De hele dag door zijn er verschillende activiteiten waarvoor jij je zintuigen nodig hebt. Gebruik bijvoorbeeld je ogen om een mooie film te maken met onze greenscreenboxen, gebruik je mond om te proeven of je zelfgemaakte ranja is gelukt en nog veel meer!

Op zondag 2 oktober is onderzoeker Stefanos Prouskas aanwezig om een kindercollege te geven over zintuigen. Leer meer over je zintuigen en ontdek met proefjes hoe je zintuigen werken!
Om 13 uur, 14 uur en 15 uur geeft Stefanos zijn kindercollege. Wees er op tijd bij, want vol=vol.

Rondje door de Spoorzone
De hele Spoorzone staat in het teken van wetenschap tijdens het Weekend van de Wetenschap. Doe mee met het stoepplantjes onderzoek bij Bibliotheek de LocHal & vraag je raak aan onderzoekers over insecten, zoogdieren en nog meer bij Natuurmuseum Brabant.

Zie voor meer informatie over de andere activiteiten in de Spoorzone bij de Bibliotheek LocHal & Natuurmuseum Brabant.

Kom jij ook kijken wat de wetenschap allemaal kan? Kom 1 en 2 oktober naar Weekend van de Wetenschap: hét gratis wetenschapsfestival voor kinderen!