Selecteer een pagina

Nieuw combinatieprogramma Zoek Het Zelf Uit

Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant én Vincents Tekenlokaal slaan de handen in een voor een prachtig combinatieprogramma. Tijdens de workshops gaan leerlingen van VMBO B, KGT en TL uit leerjaar 1 of 2 aan de slag met een blik op de toekomst. Hier lees je wat je precies kan doen én hoe je een klas aan kan melden.

Ontdekstation013
Reis naar de toekomst en maak je eigen insect, volledig van metaal. Tijdens deze workshop leren ze meer over de verschillende soorten insecten, wat ze uniek maakt en waarom ze kunnen wat ze kunnen. Daarna nemen ze het heft in eigen hand en gaan ze aan de slag om een eigen insect te maken van metaal. Hiervoor gebruiken ze verschillende gereedschappen, soorten en kleuren metaal en een puntlasser.

Natuurmuseum Brabant
Insecten zijn bijzondere wezens. De een is perfect gebouwd in het afweren van vijanden met zijn scherpen kaken, de ander gebruikt daarvoor camouflage en weer een ander spuit zuur richting zijn tegenstander. Ieder insect is uniek en heeft zijn eigen kwaliteiten. Bij Natuurmuseum Brabant ga je deze insecten inspecteren en leer je meer over deze bijzondere eigenschappen.

Vincents Tekenlokaal
Geen detail wordt over het hoofd gezien bij Vincents tekenlokaal. Zo gaan leerlingen met een vergrootglas de miniatuur wereld van insecten bestuderen. Welke geheimen en details zitten er er verstopt in een insect? Door deze details te tekenen leer je wat deze kleine diertjes zo bijzonder maakt. 

Dit zin de mogelijke combinatieworkshops

Ontdekstation013 & Natuurmuseum Brabant
Natuurmuseum Brabant & Vincents tekenlokaal
Vincents Tekenlokaal & Ontdekstation013

Praktisch
– 
De workshops zijn bedoeld voor leerlingen VMBO B/ KGT TL, leerjaar 1 en 2
– Je kunt voor meerdere klassen workshops boeken, de workshops kunnen in verschillende combinaties geboekt worden.
– Iedere workshop duurt 60 minuten. Starttijd is 9.30 of 10.00 uur. Afhankelijk van de locatie is er een pauze van 15 of 20 minuten (inclusief lopen naar een andere locatie). Einde workshops uiterlijk 13.00 uur.
– Maximaal 30 leerlingen per klas.
– Kosten: 250 euro voor een workshop (30 leerlingen, 2 begeleiders).

Wil je graag een combinatie workshop boeken?

Vraag hier een combinatieworkshop aan