Selecteer een pagina

Finale First Lego League een daverend succes

Zaterdag 11 januari vond de First Lego League regiofinale Midden-Brabant plaats op het Theresialyceum in Tilburg. Van 10.00 uur in de ochtend tot 17.00 uur in de middag waren meer dan 200 kinderen bezig met hun zelfgemaakte Legorobot.

De First Lego League daagt kinderen uit om te denken als wetenschappers en technici. Ieder seizoen kiezen de teams, op basis van het seizoensthema, een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Een belangrijk onderdeel van de Frist Lego League zijn de Core Values: sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar staan centraal.

De leerlingen waren soms wel een half jaar bezig geweest met de voorbereidingen voor de Frist Lego League. Ze werden op vier verschillende onderdelen getoetst. De leerlingen gaven twee presentaties: een projectpresentatie en een robotpresentatie. Daarnaast werden zij beoordeeld op de Core Values: hoe was de samenwerking en de teambuilding? Het meest spectaculaire onderdeel van de dag was de robotwedstrijd. Op een wedstrijdtafel van één bij twee meter probeerden de leerlingen de Legorobot zoveel mogelijk opdrachten uit te laten voeren in maximaal 2,5 minuut. Het bijzondere hiervan is dat de leerlingen de robot zelf gebouwd en geprogrammeerd hebben!

Op het einde van de dag waren er maar liefst twaalf bekers uit te reiken, welke onder luid gejuich ontvangen werden door de teams. Twee teams mochten zelfs door naar de Beneluxfinale, die op 25 januari plaats vindt in Breda. Daar kunnen teams zich plaatsen voor toernooien in Amerika en Griekenland. Heel gaaf dus! De organisatie van de First Lego League regio finale Midden-Brabant lag in handen van Ontdekstation013. In samenwerking met Platform Promotie Techniek, het Theresialyceum en First Impression Audiovisueel werd de finale een daverend succes. Ontdekstation013 wil hen dan ook bedanken voor hun bijdrage aan dit geslaagde evenement!

Zowel het Brabants Dagblad als Omroep Brabant maakten een verslag van deze dag.