Selecteer een pagina

In de meivakantie zijn wij geopend!

Ben jij al vrij op Goede Vrijdag? Op 19 april begint ook bij Ontdekstation013 de meivakantie. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is?

Naast onze reguliere workshops, hebben we een aantal nieuwe activiteiten op het programma staan!

We gaan aan de slag met resthout. Wij helpen je met zagen en timmeren om zo een toffe plantenbak te maken. Ook hebben we in samenwerking met Hoppenbrouwers Techniek een nieuwe activiteit ontwikkeld met water. Weet jij eigenlijk waar het water uit jouw douche vandaan komt? Kom het ontdekken in de meivakantie.

Op donderdag 2 mei komen studenten van de Universiteit Leiden naar Ontdekstation013 om je alles te vertellen over synthetische biologie. We gaan kleuren met bacteriën en je mag zelfs iets mee naar huis nemen om het nog beter te kunnen bestuderen. De bacteriën zijn goedgekeurd en het is veilig om mee te werken. De studenten zijn de hele dag aanwezig om je te helpen en er worden geen extra kosten voor gevraagd voor deze workshop.

Ook kan je op donderdag 2 mei deelnemen aan een kindercollege van Sandra van Dam (Curiosityworld). Dit college gaat over uitvinders, speciaal voor kids! Tijdens dit kindercollege zullen beroemde maar ook minder beroemde uitvinders aan bod komen. Waar lag hun passie en uithoudingsvermogen om ‘het’ uit te vinden? Om 11.15 uur start het college en om ongeveer 12.00 uur is het afgelopen. De rest van de dag kun je nog aan de slag met alle andere workshops die wij te bieden hebben. Je betaalt alleen het entreekaartje want deelname aan het kindercollege is gratis. Reserveer wel even een plekje via info@ontdekstation013.nl. Laat ons weten hoeveel kids er deelnemen en op welk nummer wij je kunnen bereiken. Let op, vol = vol!

Vincents Tekenlokaal verzorgd ook deze vakantie weer een aantal workshops! Op 24 en 25 april zijn zij aanwezig en kunnen ze extra uitleg geven over hun gave Wakon tablets. Op 3 mei kun je door middel van een VR-bril weer 3D tekenen!

Ontdekstation013 is op de meeste dagen van de vakantie open. Op Eerste Paasdag (21 april) en Koningsdag (27 april) zijn wij gesloten. Alle andere dagen tussen 19 april t/m 5 mei zijn we geopend van 11.00 en 17.00 uur. Let op! Ontdekstation013 is gesloten als het 24℃ of hoger is. Wil je zeker weten of we open zijn kun je op de dag zelf bellen naar 06-49322050.