Selecteer een pagina

Jonge astronauten volgen ruimtevaartschool in Tilburg.

Als een échte jonge astronaut naar Mars, dat is de droom van de vijftien deelnemers aan de Ruimtevaartschool. In zes zondagen worden de jonge ruimteliefhebbers opgeleid tot kersverse astronauten. De belangstelling is enorm! Daarom start eind augustus een tweede editie.

Pap eten
Een reis maken naar Mars? Dat gaat niet zomaar! De astronauten-in-spé ondergaan eerst een fitheidstest en leren echt astronautenvoer eten. Zo proberen ze onder andere bonensoep, hutspot en chocolademousse, allemaal in pap-vorm.

Waarom wil je naar Mars?
In deze avontuurlijke reis komt ook de vraag aan de orde hoe je kunt overleven op een andere planeet: kan je lichaam dit wel aan? En gaan de kinderen filosoferen over de vraag waarom ze zo graag naar Mars willen en wat het begrip tijd inhoudt.

Supersnelle raket
Ook Ontdekstation013 doet mee met dit prachtige initiatief. Hoe kom je op Mars? Daar heb je een supersnelle raket voor nodig. Op de derde zondag ontwerpen de deelnemers hun eigen raket en lanceren die in de Spoorzone. Hartstikke spannend: hoe ver zal de raket komen?

Terug naar aarde
Uiteindelijk krijgen de astronauten de vraag voorgeschoteld: blijf je op Mars of wil je terug naar de aarde? Op 16 februari eindigt hun reis in de LocHal en worden ze weer verwelkomd door hun familie.

Meld je nu aan
De ruimtevaartschool is voor kinderen van 9 tot 12 jaar op zes zondagen in januari en februari. Heel veel kinderen hebben belangstelling, dus deze eerste reis zat heel snel vol. Er komt eind augustus een nieuwe kans om mee te gaan, kosten €60. Hier kun je je aanmelden.

Deze spannende ruimtereis wordt gerealiseerd door: Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHal, Ontdekstation013, Natuurmuseum Brabant, Curiosityworld en ContourdeTwern.