Selecteer een pagina

Ontdekstation013 opent haar nieuwe Blauwe WaterSpeeltuin!

Deze zomer is er volop waterpret in de Spoorzone. Ontdekstation013 opent op woensdag 15 juli haar nieuwe WaterSpeeltuin, waarin kinderen op ontdekking kunnen gaan. Met een afwisselend programma kunnen kinderen veel te weten komen over water, waterkracht, opwaartse kracht, wateropslag etc. Maar ook thema’s als solar en reclyclen staan deze zomervakantie op het programma.

Maartje Mutsaers, zakelijk creatief manager Ontdekstation013: “Eigenlijk hebben we de Piushaven in het klein nagebouwd, met een sluis, Archimedes schroef en waterrad. We vangen regenwater op in een grote ton en hebben sedumdaken aangelegd, zodat kinderen kunnen zien dat je de stad ook op deze manier groener kunt maken.  We leggen kinderen vragen voor als: Hoe vang je regenwater op? Hoe kun je ervoor zorgen dat het minder warm is in de stad bij een hittegolf? Kinderen, jongeren en hun ouders of leerkrachten maken zo spelenderwijs kennis met onderwerpen als klimaat en duurzaamheid. Maar er is vooral ook heel veel te doen in onze WaterSpeeltuin. Nu nog hopen op een mooie, warme zomer!”

Veel buitenplezier
Kinderen kunnen hun eigen bootje maken. Of een waterbaan in elkaar zetten. Je kunt ook onderzoeken of je zelf water kunt zuiveren met een eigengemaakt waterfilter. Als de locatie buiten open is, zijn we binnen gesloten. Maar is het buiten te slecht weer, dan gaat Ontdekstation013 binnen open, dus de hele zomervakantie kunnen kinderen hier terecht van woensdag t/m zondag tussen 11 en 17 uur.

Speciaal zomerprogramma
Er zijn deze zomer drie themaweken:
22 t/m 26 juli: Solar, maak zelf een solarlampje en leer solderen.
5 t/m 9 augustus: Water, bouw een boot die zichzelf voort beweegt door warmte en andere waterworkshops.
19 t/m 23 augustus: Recyclen, bouw een petfles-boot en hergebruik plastic tasjes.
En Vincents Tekenlokaal is op enkele woensdag- en vrijdagmiddagen geopend tussen 14 en 16 uur: 15 en 17 juli, 5, 7, 12, 14 en 19 augustus. Dan is er ook een tekendocent aanwezig om uitleg te geven.

Terras voor volwassenen
Vanwege corona kunnen ouders/begeleiders deze zomer helaas niet mee doen met het spelen en ontdekken. Er is een groot terras ingericht met horecavoorziening voor de volwassenen (binnen én buiten) met een speelhoekje voor de kleintjes (0-2jr).

Reserveren is noodzakelijk
Ook Ontdekstation013 heeft te maken met een maximaal aantal bezoekers per dag. Dus reserveer tijdig je ticket. Kinderen vanaf 4 jaar betalen €8 per dag. Volwassenen en kinderen tot 4 jaar hoeven geen entree te betalen. Kijk voor meer info op https://www.ontdekstation013.nl/nieuws/koop-hier-je-tickets/

Wil je het actuele dagprogramma weten? Kijk op onze instagramstories ods013tilburg of bel rond 11 uur naar 06 493 220 50. Kijk voor meer algemene informatie op www.ontdekstation013.nl.

Kinderen en klimaat
De educatieve WaterSpeeltuin is een initiatief van Ontdekstation013, omdat zij meer kinderen en jongeren bewust wil maken van klimaat en duurzaamheid. Het project is mede tot stand gekomen met steun van Waterschap De Dommel en Brabantse Delta, de Gemeente Tilburg, Rabobank Tilburg e.o., Deltae Innovation Solutions, Brouwers Groen, Hoppenbrouwers BV, PT Finance, Stichting S.V.E.M.B en Stichting Op Groene Voet.