Selecteer een pagina

Ruimtevaartschool in augustus van start

Mars, here we come!

Als een échte jonge astronaut naar Mars, dat is voor veel kinderen een droom. Daarom start in augustus weer een Ruimtevaartschool voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar. In zes zondagen worden de jonge ruimteliefhebbers opgeleid tot kersverse astronauten. Ze ondergaan een fitheidstest, denken na over hoe je kunt overleven op een andere planeet en leren echt astronautenvoer te eten. Ook Ontdekstation013 doet mee met dit leuke programma.

Waarom wil je naar Mars?
In deze avontuurlijke reis komt ook de vraag aan de orde hoe je kunt overleven op een andere planeet: kan je lichaam dit wel aan? En gaan de kinderen filosoferen over de vraag waarom ze zo graag naar Mars willen en wat het begrip ‘tijd’ inhoudt.

Supersnelle raket
Hoe kom je op Mars? Daar heb je een supersnelle raket voor nodig. Op de derde zondag ontwerpen de deelnemers hun eigen raket en lanceren die in de Spoorzone. Hartstikke spannend: hoe ver zal de raket komen?

Terug naar aarde
Uiteindelijk krijgen de astronauten de vraag voorgeschoteld: blijf je op Mars of wil je terug naar de aarde? Op 4 oktober eindigt hun reis in de LocHal en worden ze weer verwelkomd door hun familie.

Meld je nu aan
De ruimtevaartschool is voor kinderen van 9 tot 12 jaar op zes zondagen van 12.00 tot 14.00 uur. De eerste bijeenkomst vindt plaats in het FutureLab in de LocHal op 30 augustus 2020. Heel veel kinderen hebben belangstelling, dus geef je snel op. De kosten voor deze zesdaagse reis zijn in totaal € 60,-.
Schrijf je in via www.bibliotheekmb.nl/ruimtevaartschool.
Wanneer deze editie vol is, kunnen ouders hun kind inschrijven voor de januari-editie.

Deze spannende ruimtereis wordt gerealiseerd door: Bibliotheek Midden-Brabant, De LocHalOntdekstation013Natuurmuseum BrabantCuriosityworld en ContourdeTwern.


foto Gerard Sanberg