Selecteer een pagina

’t Opstoetje rijdt door Ontdekstation013

Voor alle carnavalsvierders! Weliswaar geen grote Opstoet door de binnenstad van Tilburg, maar wel een Opstoetje door Ontdekstation013. Hoe leuk is dat?

De afgelopen weken hebben jong en oud de handen uit de mouwen gestoken en met heel veel creativiteit (en lol) gewerkt aan miniatuur-carnavalswagens. Inmiddels zijn alle mini-wagens afgeleverd op onze locatie. Want daar gaan deze kleurige wagens ook daadwerkelijk een parcours rijden. En dat gaat Omroep Tilburg opnemen en uitzenden.

De uitzending is op 14 februari om 14.11 uur op Omroep Tilburg.

Vergeet niet je carnavalskostuum uit de kast te trekken en in vol ornaat te genieten van dit ‘evenementje’.
Alvast een voorproefje zien? Bekijk onderstaand filmpje!

’t Opstoetje is een initiatief van CV Tis Veur Mekoar en onze projectleider Thomas Michielsen, die ook actief is in de commissie educatie van de Carnavalsstichting, sloot direct aan. Hij benaderde scholen of zij mee willen doen met hun leerlingen, gaf tips en maakte een instructiefilmpje hoe een mini-wagen te bouwen. En al snel kwamen de eerste positieve reacties binnen! “We hebben bijna 50 wagens ontvangen, waarvan er 12 gemaakt zijn door kinderen. Sommige scholen en bso’s hebben dit heel fanatiek opgepakt, supertof!”, aldus Thomas.

Achter ’t Opstoetje zie je een zelfgemaakt decor van Tilburg en Playmobil-poppetjes vormen het publiek. Thomas: “We doen er alles aan om het carnavalsgevoel op te wekken. Want we weten dat een heleboel Tilburgers dit gezellige feest enorm missen.”

Ook ons eigen personeel heeft een mini-wagen gebouwd.
Vera: “We bedachten een apekooi-wagen, dat vond ik vroeger altijd superleuk op school. Bijna alles aan de wagen is gemaakt van materialen die geupcycled zijn. De wagen is van een doos gemaakt en de wielen van waxinelichtjes en satéprikkers. Door de waxinelichtjes aan te steken en te wachten tot het kaarsvet heet is, kan je de saté prikkers erin zetten en de wielen door het rietje doen. De aapjes zijn gemaakt van oude wc-rollen en de andere apen van lego. Verder is de grote knutsel la opengegaan om de wagen mee te versieren.”