Selecteer een pagina

The Next Rembrandt

Data de schilder, technologie het penseel

Op dinsdag 16 april komen technologie en schilderkunst samen. In het Ontdekstation013, dé plek waar je op een creatieve manier in aanraking komt met techniek, wordt de korte film ‘The Next Rembrandt’ vertoond. De film wordt omlijst door gesprek en discussie met design onderzoekster Julia Janssen. Filmmaakster Julliette Stevens is aanwezig om te vertellen over het maakproces van de film. Dit programma is onderdeel van het 25-jarig bestaan van TILT (The Tilburg Institute for Law, Technology, and Society) .

De opkomst van nieuwe technologieën heeft veel impact op de kunstwereld en roept vragen op. Want bij wie hoort het auteursrecht van een schilderij dat is gemaakt door technologie op basis van data? Is de wetgeving rondom intellectueel eigendom nog wel op to date in onze snel ontwikkelende innovatieve samenleving? Deze vragen staan centraal na de vertoning van The Next Rembrandt. Julia Janssen, een design onderzoekster met een achtergrond in grafisch ontwerp, zal een gesprek en discussie leiden om hier antwoorden op te vinden.

The Next Rembrandt

De Meester van Schaduw en Licht weer tot leven wekken om één laatste portret te creëren. Alleen deze keer is data de schilder en technologie het penseel. The Next Rembrandt vervaagt de grens tussen kunst en technologie door een schilderij in 3D te printen, op basis van data uit Rembrandts oeuvre. Het schilderij werd gecreëerd door middel van ‘deep learning algorithms’ en ‘facial recognition’ technieken.

Praktische informatie

Deuren open: 19:45                      🎫 tickets 7 euro (incl fee)

Start programma: 20.00               Tickets

Klik hier voor het Facebookevenement


Over Pop Up Cinema:
Pop Up Cinema brengt film buiten de reguliere bioscoop en is specialist in het ontwikkelen van bijzondere filmconcepten. We brengen films buiten de gebaande paden, in Tilburg en elders in het land. Locaties in en om de stad worden tijdelijk omgetoverd tot bioscoop. Dit doen we in nauwe samenwerking met onze partners en we leveren altijd een filmprogramma op maat.