Selecteer een pagina

Weekblog: Heerlijk, herfstvakantie!

Wat hebben we weer veel blije en verraste gezichten gezien deze herfstvakantie!

BSO-kinderen
Op maandag kwamen de kinderen van BSO De Kindereijk uit Waalwijk op bezoek. De hele locatie was beschikbaar voor deze kinderen, die in 2 groepen de workshop Scrappen en de workshop Raket schieten volgden. We denken dat ze nog lang napraten over de verbluffende afstand die hun de raketten hebben afgelegd in de Spoorzone!
Op donderdag gingen we op bezoek bij BSO Spetters uit Gilze. Onze workshopbegeleidster Martine ging bepakt met de compressor de workshop Raket schieten geven. Onze workshop paste uitstekend bij het leuke thema van deze bso: ‘Missie Space’ met een ruimtebingo, knutselen van UFO’s, spaceshuttel en sterrenstelsel en ontsnappen uit een ruimtestation!


De compressor is ook op een andere locatie te gebruiken. Er moet natuurlijk wel genoeg ‘space’ zijn om de raketten weg te schieten!

Taalschool Taal52
Op vrijdagochtend kwam de taalschool Taal52 op bezoek. Deze kinderen volgen ook tijdens schoolvakanties een programma, zodat zij nog beter de Nederlandse taal leren spreken. En hoe leuk is het om dan ontdekkend te leren! We hebben de kinderen in 3 groepen verdeeld per leeftijd en zij volgden de workshops Stopmotion, Raket schieten en LegoWeDo.

Waterradjes
En natuurlijk kwamen er ook ‘losse’ bezoekers. Vanwege corona gaat het allemaal net even anders. Maximaal 20 kinderen volgen per ochtend of middag drie workshops met het thema Water. Wat gebeurt er als water smelt? Waarom blijft ijs drijven? Hoe kun je een sterke brug bouwen? En de waterradjes die de kinderen maakten, mochten natuurlijk mee naar huis!

Wethouder Mario Jacobs
En aan het einde van deze toffe week kwam ook nog wethouder Mario Jacobs op bezoek om de nieuwe WaterSpeeltuin en Blauwe Spoortuin te openen! Natuurlijk was het nog leuker geweest om dit samen met alle betrokken partijen groots te vieren, maar vanwege hebben corona hebben we het klein gehouden. Daarom vanaf deze plek: alle mensen en organisaties die ons hierbij hebben geholpen, hartstikke bedankt!!

Weekblog 19 oktober – 25 oktober