Selecteer een pagina

Weekblog: Nieuw thema Upcyclen

Duurzaam bezig zijn
Iedere maand hebben we een ander thema. Zo blijven we onszelf ontwikkelen en zorgen we steeds weer voor verrassende workshops voor de kinderen.
Deze week zijn we gestart met ons nieuwe thema upcyclen. Dat is een mix van recyclen en oppimpen. Je maakt direct van oud materiaal iets nieuws, een gebruiksvoorwerp of iets fantasievols, dat mag natuurlijk ook. Zo ben je duurzaam bezig, want het oude materiaal wordt niet weggegooid. We gaan aan de slag met oude plastic tasjes en met oude melkpakken of andere drankverpakkingen.
Boek je deze maand een kinderfeestje? Dan ga je aan de slag met deze workshops!
En ook in de kerstvakantie kun je aan de slag met dit super hippe thema. Meer informatie lees je op onze website.

Helicon geeft les in onze ruimtes
Op maandagochtend waren de 30 leerlingen van Helicon weer aanwezig, zoals de komende weken tot aan januari. Helicon zit vrijwel naast ons, aan de andere kant van het spoor, met hun opleiding Stad & Mens. Zij gebruiken onze ruimte om hun eigen lessen te geven. En soms ook voor het geven van presentaties. Door de vele ruimte die wij hebben kunnen wij dit aan hen aanbieden. Handig voor de school en fijn voor ons dat onze ruimtes zo goed benut worden!

Don Sarto-leerlingen maken panfluiten
Op dinsdag ging Thomas voor de laatste keer naar Don Sarto voor de workshop Geluid. De kinderen hadden de week daarvoor aangegeven dat ze graag iets wilden ‘maken’. Wat doe je dan als ontdekstation? Dan ga je even goed nadenken, want het maakproces moet passen bij het thema en bij de leeftijdsgroep. Het resultaat: panfluiten maken van pvc buizen.
Een mooie afsluiting van deze mooie reeks lessen!

Doe mee met ‘t Opstoetje
Ontdekstation013 is druk bezig met het mede organiseren van ‘t Opstoetje. Een superleuk idee van C.V. Tis Veur Mekoar om toch nog een beetje carnaval in Tilburg te vieren. Iedereen kan meedoen door een kleine carnavalswagen te maken. Met Playmobil, hout, Lego, papier maché, K’nex en andere materialen maken we samen een vrolijke optocht die dwars door Ontdekstation013 gaat rijden. Dat zetten we op film en zo kan iedereen thuis meegenieten van ’t Opstoetje 2021.
Ook scholen kunnen meedoen. Meer informatie vind je op onze website.

Weekblog 30 november – 6 december 2020