Selecteer een pagina

Weekblog: nieuwe programma’s!

Vanwege de lockdown is het rustig op de locatie: medewerkers en stagiaires werken thuis. Het leuke programma dat we hadden voorbereid voor de kerstvakantie gaat helaas niet door. We blijven positief en kijken wat we in het nieuwe jaar wel weer op kunnen pakken. Intussen werken we aan nieuwe programma’s.

Nieuw: VR-brillen beroepen
We hebben twee nieuwe programma’s. Het eerste is een pilot vanuit Den Bosch om kinderen en jongeren meer inzicht te geven in werken in de techniek en andere beroepen.
Met VR-brillen kun je een kijkje nemen op een bouwplaats of in een restaurant. De perfecte manier dus om je virtueel te verplaatsen naar verschillende plaatsen en kennis te maken met beroepen. We zijn aan het uitzoeken hoe we dit verder gaan inzetten. Denk aan basisschoolkinderen, beroepsoriëntatie of re-integratietrajecten.

Nieuw: Memory Circulaire economie
Het tweede programma is een workshop om kinderen bewust te maken van circulaire economie. Een van onze stagiaires, Ida Spoor, heeft samen met een stagiaire van MidPoint Brabant een memory gemaakt waarmee kinderen een verbinding leggen tussen ‘oude materialen’ en ‘nieuwe producten’. Ze zien wat er allemaal kan wanneer je oude producten upcycled. Het spelelement is erg leuk en zo gaan kinderen echt nadenken over het milieu.

’t Opstoetje
Wij zijn in volle gang met het voorbereiden van ’t Opstoetje die eind januari in Ontdekstation013 zal plaatsvinden! Dit is een miniatuuroptocht, zodat we toch een beetje carnaval kunnen vieren. Basisscholen en particulieren kunnen een wagen ‘bouwen’ van lego of andere materialen. Wij zijn een workshop aan het ontwikkelen die je samen met je basisschoolklas kan volgen om de basis voor je wagen te maken. En ook zijn we video’s aan het voorbereiden die we gaan publiceren om mensen thuis te helpen met het maken van hun eigen carnavalswagen. Binnenkort gaan we deze video’s plaatsen op onze sociale media dus houdt deze in de gaten voor mooie voorbeelden om je eigen carnavalswagen te maken.
En schrijf je vooral nog in via opstoetje@iwayadvies.nl.

Helicon
Vlak voor de lockdown kwamen de leerlingen van Helicon nog op maandag bij ons hun lessen geven. Ook zij moeten de komende weken over naar online-lessen en zullen tijdelijk geen gebruik maken van onze locatie.
Wel hebben we te horen gekregen dat Helicon tot en met maart op de maandagen gebruik wil blijven maken van onze locatie om (mocht het weer kunnen) hun lessen live te kunnen geven. We gaan ze na de lockdown weer van harte verwelkomen!

Online borrel met het personeel
Vlak voor de kerstvakantie zijn we nog één keer online samengekomen om te borrelen. Met iedereen vanuit zijn eigen kamer deden we een leuke muziekbingo en deelden we onze lievelingskerstliedjes en kerstwensen. Met ook nog een foute bingo en een prachtige luchtgitaarsolo was het een geslaagde avond. Leuk om juist in deze tijd, en na het vervelende nieuws van de lockdown zoiets te kunnen doen met al het personeel. Het was een mooie afsluiter van een gek jaar!

Fijne feestdagen allemaal!

Weekblog 7–13 december en 14–20 december